ANWB Taalgids Frans, Duits, Spaans en Italiaans uitgekomen voor de iPhone

De ANWB heeft vier taalgids-apps uitgebracht voor de iPhone en iPod touch voor Spaans, Italiaans, Frans en Duits. De gratis gidsen krijgen zo'n 60 procent meer woorden, zinnen en spelletjes als je de volledige versie koopt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB Taalgids Italiaans iPhone iPod touchDe Algemene Nederlandse Wielrijdersbond heeft opnieuw vier apps uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, die handig kunnen zijn als op je reis bent. Met de ANWB Taalgids die leverbaar is in een Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse variant, kan je je aan de hand van een woordenlijst begrijpbaar maken in de landen en talen. Daarnaast helpt de app je met ingesproken zinnen per onderwerp als algemeen, eten en drinken, medische hulp, onderweg, overnachten en natuurlijk pech, ongeval en reparaties.

ANWB Taalgids hoofdmenuDe vier apps zijn gratis te downloaden, maar pas als je per stuk 3,99 euro neerlegt via een in-app aankoop, krijg je er nog eens vijftig verschillende onderwerpen bij. Met de aanschaf van een volledige versie, krijg je eveneens twee extra spelletjes om de taal onder de knie te krijgen en meer foto’s met hun uitspraak. Zonder de uitbreiding biedt de app overigens ook een taalspel. Daarin krijg je 25 zinnen in de taal te zien en te horen en krijg je elke keer de keuze uit vier mogelijke betekenissen. Aan het eind wordt de score opgemaakt en zo zit er een schools tintje aan de taalgidsen.

ANWB Taalgids Frans langzamer pratenDe woordenlijsten kan je zowel raadplegen in de van- als naar-taal. In plaats van meteen een lange lijst met woorden voor te schotelen, zie je eerst een veld met letters. Door de eerste letter van het woord in te vullen, krijg je dan wel een lijst met begrippen. Door er een aan te drukken, hoor je het begrip meteen uitgesproken in het bijvoorbeeld Frans en zie je hoe je het zelf fonetisch uitspreekt. Met een knop kan je de Franse versie nog een keer horen. Bovendien kan je alle woorden, maar ook zinnen toevoegen aan favorieten zodat ze binnen handbereik zijn binnen een tabblad. Als laatste kan je zoeken met een daarvoor bestemd tabblad en krijg je zowel de gerelateerde woorden als zinnen te zien waarin dat voorkomt.

De ANWB belooft zestig procent meer onderwerpen, woorden, zinnen en foto’s in de volledige versies van de apps. Ook krijg je er dan dus twee extra spelletjes bij. In het geval van de ANWB Taalgids Frans komt het totaalaantal daarmee op 3000 woorden, 500 zinnen, 200 foto’s en 80 onderwerpen. Een fraaie hoeveelheid, maar misschien kan je ook al wel met de gratis basis uit de voeten. En anders zijn er natuurlijk altijd nog andere taal-apps voor Frans, Spaans, Duits en Italiaans op de iPhone die je kan overwegen.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 12:51
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen anwb, frans, italië, reizen, spaans

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.