iOS game-update: Republique gered door Kickstarter, N.O.V.A. 3 is Game van de Week

Met Battleship Free voor de iPhone en iPod touch kan je zeeslag tegen een andere speler spelen, het bijzondere thriller-spel Republique is gefinancierd door Kickstarter en de 3D-shooter N.O.V.A. 3 is Game van de Week.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOVA 3 iPhoneDriemaal raden wat de Game van de Week is! Vooruit, het is dat het al in de kop van het artikel stond, maar anders liet het zich ook wel raden. Uitgever Gameloft speelt zichzelf in navolging van het erg grappige Shark Dash in de kijkers met N.O.V.A. 3, een futuristisch schietspel met jetpacks, wijde omgevingen en een uitgebreide online multiplayer. Daarnaast is het veelbelovende spelconcept Republique gered!

Republique heeft het gered

GU VR Republique gered door KickstarterOef, dat was even spannend. Het spel Republique wist op financieringssite Kickstarter bijna niet zijn beoogde (nogal hoge) minimumbedrag van 500.000 dollar in te zamelen. Dat zou betekenen dat de ontwikkelaar geen cent van het gedoneerde bedrag zou krijgen. Het kwam gelukkig op het laatste moment goed: met nog 6 uur te gaan is het geld eindelijk binnen. Er falen wel vaker Kickstarter-projecten, maar wij hadden toch onze hoop gevestigd op deze titel. Republique wordt namelijk gemaakt door Ryan Payton, de geestelijk vader van Metal Gear Solid 4 en het nog niet uitgebrachte Halo 4. Iets dat je terugziet in de imponerende beelden en unieke sfeer die de eerste trailer liet zien. Zelfs David Hayter, de stemacteur van Solid Snake, heeft een belangrijke rol in de game. Nu het project zijn bedrag binnen heeft, kunnen we er op rekenen dat we Republique ergens in juni 2013 in de App Store zien staan. Een lange tijd, maar dan heb je wat. Als het goed is. Republique belooft een triple-A titel te worden.

Gratis online zeeslag: Battleship Free

GU VR Battleship Free iPhone iPod touchJa, natuurlijk! Zeeslag is óók een mooi concept voor een beurtelings multiplayer-spel! Uitgever EA, onder andere bekend van de grote FIFA-reeks en eigenaar van de talentvolle iPhone-studio’s van PopCap en Firemint, heeft zijn krabbel eronder gezet en dus waren we verheugd toen het spel in de App Store opdook. Het lachen is ons inmiddels wel een beetje vergaan. Battleship Free laat je een vijftal marineschepen plaatsen op een speelveld en laat je vervolgens vijf raketten tegelijk op het speelveld van de tegenstander vuren. Op het moment dat je locaties op de tegenstanders’ kaart hebt aangestipt, krijg je een animatie te zien van raketten die worden afgevuurd en zie je daarna een soortgelijke animatie van boten die zijn geraakt. Dat klinkt best kloek, maar de beeldkwaliteit van die animaties… amai amai, dat is wel een hele grove korrel. En het spel zelf ziet er al geen haar beter uit. Het is zelfs bijzonder lelijk. Dan kan je WiFi, Bluetooth én de iPhone doorgeven ondersteunen voor de multiplayer speelbaarheid, maar dat redt deze lelijke saus van het aloude spelletje niet. Het mag er best een beetje uitzien hoor.
Downloaden: Battleship Free (gratis)

Game van de Week: N.O.V.A. 3

Game van de Week iPhoneclubIs het Halo? Is het Crysis? De grote speluitgever Gameloft heeft zich voor de derde keer in haar befaamde sci-fi schietreeks totaal niet ingehouden om eerder uitgevoerde spelconcepten eens dunnetjes over te doen. Het gevolg is dat je je in de verhaallijn van N.O.V.A. 3 begeeft in het San Francisco van de toekomst, dat wel verdacht veel wegheeft van de stadsjungle die in de console- en pc-game Crysis 2 voorgeschoteld krijgt. En de online multiplayer? Die heeft een warthog toekomstige jeep waarmee je land en lava kan bestormen terwijl je maximaal 11 tegenstanders onder je wielen rijdt. Tel het bij elkaar op en je krijgt een dijk van een schietspel. Anders dan het door ons zo bejubelde Modern Combat 3 van dezelfde uitgever, geniet je in N.O.V.A. 3 betrekkelijk veel ruimte om te gaan en staan waar je wilt. In het begin van de verhaallijn – die overigens nu een keer ingeluid wordt door aardig dialoog en overtuigende stemacteurs – begeef je je al op pleintjes en in parkeergarages waarin je zelf (in ieder geval het gevoel hebt dat je) een pad trekt. In de online stand is zelfs alles op ruimtelijkheid gericht. In bijna elk speelveld – of het nou op rotspartij van lava is, of in een soort grote donkergrijze hangar – heb je een zee aan ruimte om tegenstanders op te zoeken mèt of zonder mechs en jeeps. De wapenbalans is goed en de online-verbinding is vaak (maar niet altijd) prima, maar het is de besturing die positief opvalt online, zonder het overdreven automatische richten. De strijd is hectisch, spannend en intensief en beloont doorspelen met extra wapens, items en voordelen. Het maakt van N.O.V.A. 3 niet alleen een Game van de Week, maar ook het eerste iPhone-schietspel dat je kan kopen voor de online multiplayer.
Downloaden: N.O.V.A. 3 (€5,49, universele app)

De koopjeshoek

Pluk de dag, download een in de aanbieding zijnde iPhone- en iPod touch-game:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 17:04
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, gvdw, iculture speelt, kickstarter, kopen, nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.