iOS game-update: Pitfall, Michael Jackson The Experience, Cowbeam, Wild Blood en koopjes

In deze game-update kijken we naar Pitfall voor de iPhone, een vervolg op een inmiddels antiek spelletje. Ook de iPhone-versie van Michael Jackson The Experience en het Nederlandse denkspelletje Cowbeam komen voorbij.

Pitfall iPhone 1Je zou het bijna niet geloven: het oeroude Pitfall heeft een vervolg gekregen, uitgerekend voor de iPhone, iPod touch en iPad. Verder kijken we deze game-update naar het dansspel Michael Jackson The Experience en verdiepen we ons in het verrassend vernuftige denkspelletje Cowbeam. Een spel dat is ontwikkeld door het Nederlandse Digital Dreams.

Spelklassieker Pitfall krijgt eigen iPhone-game

Pitfall iPhone 2Er zijn wel eens vaker oude games die in een nieuw jasje gestoken worden op de iPhone, maar Pitfall is wellicht wel het absolute hoogtepunt. Dit oude spel voor onder andere de Commodore 64, Atari 2600 en Intellivision verscheen in 1982, inmiddels alweer dertig jaar geleden. De nieuwe iPhone-versie is geen port van het origineel, maar een totaal nieuw spel. Of nou ja, “totaal nieuw”. Eigenlijk speelt de game flink leentjebuur bij het driedimensionale renspelletje Temple Run. Je volgt Pitfall Harry, die constant door een met gevaren gevulde jungle rent. Veeg naar boven of beneden om over obstakels te springen of te glijden, of veeg naar links en rechts om een bocht te maken. Hoe langer je rent, hoe hoger je score. Het klinkt allemaal erg bekend, maar Pitfall ziet er een stuk gelikter uit dan zijn concurrentie. Daarnaast lijkt het spel wel een paar leuke eigen ideeën te hebben. De camera verandert van tijd tot tijd van hoek, waardoor je anders naar levels moet kijken, en af en toe maak je een kleine omweg om bijvoorbeeld door een huttenkamp of een oude mijn te rennen.
Downloaden: PITFALL! (€0,79)

Michael Jackson The Experience nu ook voor iPhone

Michael JacksoniPad-bezitters konden al een tijdje met de koning van de popmuziek spelen in Michael Jackson The Experience, iets wat vanaf vandaag ook op de iPhone mogelijk is. Deze game laat je Michael Jackson in verschillende levels besturen, door op bepaalde manieren over het scherm te vegen. Doe je het goed, dan zie je het popicoon op het scherm de juiste danspassen maken. Dit zorgt voor een aardige dansshow als je succesvol door levels heen speelt. Reken er alleen wel op dat je misschien wel iets dieper in de buidel moet tasten om het spel te spelen: ondanks het feit dat je €2,39 moet neerleggen voor je aankoop, heeft hij namelijk ook wat freemium trekjes: een flink aantal van de tracks moeten vanuit het spel gekocht worden.
Downloaden: Michael Jackson The Experience (€2,39)

Nederlands puzzelspel: Cowbeam

CowbeamHet is duidelijk dat Cowbeam door een Nederlandse ontwikkelaar is gemaakt: je wordt er namelijk op uit gestuurd om als een alien uitgerekend koeien te kidnappen. Dit doe je door verschillende planeten uit te kammen naar hints, die je uiteindelijk vertellen waar je precies moet kijken. Zo geven de hints aan dat de koe op een planeet zit met een ring, of dat de planeet niet groen is. Je mag echter maar een select aantal planeten bezoeken, waardoor je de hints goed moet gebruiken om in zo min mogelijk beurten je koe te vinden. Daarmee is Cowbeam vooral een denkspelletje, iets dat we in deze vorm maar weinig zien op de iPhone. Vooral latere levels bevatten verrassend leuke hersenkrakers. Een kleine kanttekening moeten we wel maken: de sterren die je bij iedere puzzel op planeten kunt verzamelen lijken ietwat willekeurig verspreid, waardoor het nogal een omslachtig gedoe kan worden om ze te halen tussen het puzzelen door.
Downloaden: Cowbeam (€0,79)

Trailer van de dag: Wild Blood

Wild BloodDe game-update was eigenlijk al klaar voordat we onderstaande trailer er aan hadden toegevoegd. De animatievideo van Cowbeam was aandoenlijk genoeg om als trailer van de dag bestempeld te worden. Maar uitgerekend toen kregen wij de trailer van Wild Blood onder onze neus geduwd. Een belangrijke titel: Wild Blood wordt namelijk de eerste game van Gameloft die gebruikmaakt van de Unreal Engine. Deze zelfde spelmotor ronkt onder andere in de visueel zeer aantrekkelijke spellen Infinity Blade en Batman Arkham City Lockdown. Of Wild Blood zich zal meten met deze spellen? Dat weten we pas zeker wanneer de game binnenkort verschijnt.

De koopjeshoek

Iedere dag zijn er weer een fors aantal iPhone-games in de aanbieding. De interessantste vind je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2012, 18:27
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, pitfall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.