iOS game-update: One Single Life 2 en The Oregon Trail gratis, Shadowgun en koopjes

Het is verder stil omtrent games op de iPhone en iPod touch nu de keiharde en spetterende actiegame Shadowgun in de App Store is verschenen. Gelukkig zijn er daarnaast wel gratis games in de Game-update.

GU WO One Single Life 2 iPhone iPod touchAlsof Apple de volledige ruimte gunt aan Shadowgun. Alsof andere ontwikkelaars de concurrentie niet aan willen gaan met het net uitgebrachte, van het scherm spattende actiespel. Het is opmerkelijk, maar op de dag dat een visueel grensverleggend iPhone-spel in de App Store verschijnt, is het verder bitter rustig in de gamessectie van Apple’s virtuele winkel. Gelukkig zijn er ook nog erg leuke tijdelijk gratis games en andere koopjes. Troikja hier, Troikja daar.

Gratis tussen haakjes: One Single Life 2

GU WO One Single Life 2 iPhone iPodHet eerste deel van One Single Life is een van de meest bijzondere games op de iPhone. Wat wilde nu het geval? De titel loog niet. Er zijn tien flatgebouwen waarin je van dak naar dak springt met steeds moeilijkere sprongen. Van tevoren krijg je op een bord te zien hoeveel procent van de spelers doodgaat in een level. Dat zwiept de zenuwen flink op en dat doet het bewust. Want als je doodvalt, heb je geen herkansing. Vol verbazing staar je naar het scherm: je kan het spel gewoon niet nog een keer beleven. En juist daardoor werd One Single Life een ijzersterke ervaring (en Game van de Week). Maar nu is er dan toch een herkansing. Aanvankelijk keurden we One Single Life 2 in de Game-update af omdat het plots geld vroeg voor exact hetzelfde trucje én je ook nog eens laat bijbetalen voor elke extra poging die je wilt ondernemen. Nu is het spel weer gratis te downloaden en kijken we er automatisch toch anders tegenaan. Deel 2 biedt opnieuw een aantal ‘onmogelijke’ sprongen voor de waaghaals. Het ziet er nog mooier uit in zijn minimalistische zwart-kleurrijke stijl en het blijkt opnieuw weer een zware klus de zenuwen in bedwang te houden. Al is het maar omdat we geen geld willen bijleggen om de sprong vanaf de laatste flat wél te halen.
Downloaden: One Single Life 2 (tijdelijk gratis)

The Oregon Trail kost even niks

GU WO The Oregon Trail iPhone iPod touchKen je het nummer De Dodenrit van Drs P? Dat is The Oregon Trail in een notendop. Het verhaal van een familie die erop uit trekt met een kar en elders een bestaan wil opbouwen, maar ondertussen wordt geplaagd door alle narigheden die je kan bedenken. Cowboybendes razen om je heen en brengen schade toe, de kinders krijgen ziekten en er zijn lifters die niet altijd even goedhartig zijn. Door items te sparen en te kopen kun je de meeste problemen gelukkig verhelpen. Als je ruim in de was zit, kun je op plekken zelfs investeren in een business die later geld oplevert. Op kortere termijn zijn er acht minigames die je helpen vooruit te komen. Als het je nou allemaal te langzaam gaat, kun je ook echt geld in het spel steken voor hulpmiddelen, maar op die manier is het avontuur een stuk kleiner.
Downloaden: The Oregon Trail (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Shadowgun

We hebben er even over zitten dubben of we dit moesten doen. De actiegame Shadowgun was zo langverwacht en ziet er zó goed uit, dat we het vanmiddag al in een apart artikel besproken hebben. Toch benoemen we de zogenaamde third-person shooter ook gewoon Trailer van de Dag in de Game-update. Het alternatief was een niet zo’n gek boeiend spelletje er met de haren bij trekken, want op Shadowgun na is er de laatste anderhalve dag niet veel te vieren in iPhone-spellenland. Dus genieten we nog een keer van de officiële lanceringstrailer van dit harde, futuristische actiespel. De video laat zien dat er ongekend scherpe en detailrijke beelden mogelijk zijn op de iPhone en iPod touch. Het ‘lopen met een stick/kijken met een swipe’-systeem pakt verrassend goed uit in Shadowgun en geeft de mogelijkheid behalve nauwkeurig en vol gevoel op vijanden te richten, ook de vrijheid om in het rond te kijken. En dat doen we graag in het spel, waarin industriële gangenstelsels afwisselen met indrukwekkende set-pieces. Alleen al het feit dat je de dekking van de tegenstanders in delen aan gort kan schieten! We knipperen even met de ogen hoor. Is dit echt een iPhone-game? Fantastisch!
Downloaden: Shadowgun (€5,99)

De koopjeshoek

In de koopjeshoek van de Game-update tref je vanaf deze week elke werkdag de afgeprijsde games die wij de moeite waard vinden. Op het moment van schrijven zijn dat in willekeurige volgorde:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, shadowgun

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.