rsMovies & Series: films en televisieseries bijhouden in iPad-app

rsMovies & Series is een Nederlandse iPad-app om je voortgang en collectie in series en films mee bij te houden. De applicatie is niet erg goed.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rsmovies and series iPad Knight and DayEerst was er een voor films. Die was niet uniek. Toen was er een voor series. Die was niet uniek. Nu is er een gecombineerde variant: rsMovies & Series. Wèl noemenswaardig. De iPad-app van Richard Schiks laat je zoeken op films en series en die toevoegen. Vervolgens zie je in een overzicht wanneer je de volgende aflevering van je favoriete series kan verwachten, kan je films beoordelen en kan je eigen afbeeldingen van je favorieten op de achtergrond tonen.

Rsmovies and series True BloodDe voorgaande losse Movies en Series-app zijn op eenvoudige wijze gecombineerd in rsMovies & Series. Je kan beide segmenten benaderen via knoppen in de balk bovenin het scherm. Standaard zie je de filmlijst voor je, met een knop je toegevoegde series. De plus-knop helpt je zoeken naar nieuwe titels… en daar komen de eerste problemen van de app naar voren. We zoeken op de bekende serie ‘Lost’ en zien de serie niet terugkomen in de eerste resultaten. De serie blijkt er wel tussen te staan, maar de applicatie scrollt van zichzelf niet erg soepel waardoor we aanvankelijk niet eens doorhebben waardoor scrollen mogelijk is. De zoekopdracht tussen aanhalingstekens dan? De app vindt geen resultaat en loopt ter plekke vast. Ook een tweede en derde keer. Dat doet ie standaard.

Andere series toevoegen dan: Doctor Who en Breaking Bad. Ook daar blijkt de app niet erg intuïtief te werken. Je ziet aanvankelijk de eerste vier series in een overzicht en er lijken niet meer aanwezig te zijn. Je kan echter horizontaal door het aantal seizoen vegen om zo alsnog de andere seizoenen te zien. Helaas ontbreekt een functie om alle afleveringen in een seizoen met één druk als gezien te markeren. Nu moet het per aflevering en neemt de app even de tijd om je vinkje te zetten. Er zijn meer ongemakkelijke dingetjes. Zo kan je films beoordelen met een sterrenwaardering van 1-5, maar hebt die mogelijkheid niet bij series – waar toch óók een gemiddelde beoordeling bij staat.

rsmovies and series upcomingGelukkig is er ook goed nieuws. De applicatie laat bij elke film en serie een samenvatting/ ankeiler van het plot zien, en je kan ook een aflevering selecteren om daarbij een plotbeschrijving en foto van de personages te vinden. Bij films kan je trailers op YouTube zoeken (waarom bij series niet?) en er is een agenda waarop je kan zien welke series er op een dag te zien zijn. Bovendien kan je de achtergrondafbeelding van series en films zelf bepalen, zodat je de database naar eigen hand kan zetten. Leuk!

rsMovies & Series laat punten liggen als het aankomt op intuïtie en gebruiksgemak. Scrollen gaat lastig, je moet de afleveringsagenda dichtdrukken voordat je het menu weer goed kan gebruiken en accepteren dat er verschillen zijn tussen de film- en seriesectie.

Downloaden: rsMovies & Series (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 10:49
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.