iOS game-update: Nederlandse An Alien With A Magnet, The Other Brothers en The Drowning

Het Nederlandse iPhone-spel An Alien With A Magnet heeft nieuwe gameplaybeelden en The Drowning is een imposant uitziende shooter.

GU MA An Alien With A Magnet iPhone headerHet nieuwe Nederlandse spel An Alien With A Magnet laat van zich zien in een gloednieuwe trailer die ons door de makers Ricardo Zoete en en Lukas Hoenderdos is toegestuurd, maar we zetten er nog wel een vraagteken bij. En zo zetten we ook vraagtekens bij het prachtig uitziende aankomende schietspel The Drowning, dat een totaal nieuwe besturing voor schietspellen probeert waarover je zeker moet lezen. ‘De duistere Super Mario’ The Other Brothers rekent ondertussen af met kritieken op de besturing door een update uit te brengen.

Nederlandse An Alien With A Magnet showt zichzelf

GU MA An Alien With A Magnet iOS screenshotWe schreven al eerder over de Nederlandse samenwerking van RZdesign en Rejected Games en toonden destijds ook al bewegende beelden van het spelletje An Alien With A Magnet. Dat was in november 2012, en inmiddels heeft de game behoorlijke stappen gemaakt op het gebied van geluid en beeld. In An Alien With A Magnet bestuur je een ruimteschip dat om planeten heen cirkelt en getimed los kan laten om naar andere planeten te gaan alwaar opnieuw rondjes gedraaid worden. Zo verzamel je allerlei kristallen en sterren die je helpen een hoge score neer te zetten als je de finishlijn overvliegt. De nieuwe trailer ziet er echt een stuk leuker uit dan die we in november onder ogen kregen en dat stemt hoopvol voor het uiteindelijke spel, dat nog steeds dit voorjaar moet uitkomen. Toch kampen we nog met dezelfde prangende vraag als toen: waar schuilt de uitdaging in, in het spel?

The Other Brothers krijgt betere besturing

GU DO The Other Brothers iPad iPhoneWe noemden The Other Brothers een duistere variant op Super Mario en waren daar niet de enigen in. Het spel werd op de dag van de release een klein succes in bijvoorbeeld ook de Verenigde Staten, maar daar kwamen spelers snel van terug. De ene na de andere App Store-recensie en impressie op welk forum dan ook, wees op hetzelfde: de besturing was niet goed op de iPhone. Ontwikkelaar 3D Attack Interactive heeft het zich aangetrokken en een nieuwe besturing geïntroduceerd voor de platformgame. Die zorgt voor de mogelijkheid je eigen indeling te maken en (daarmee ook) een nauwkeurige registratie van je input, wat vooral handig is op het gebied van richting: de kans dat je per ongeluk een andere kant op loopt of springt dan je wilde, is flink kleiner geworden. Tegelijk is de platformer met de aanstekelijke en gedetailleerde pixelstijl ook voorzien van externe besturingsmogelijkheden. Het spel heeft de beloofde ondersteuning voor de iCade gekregen en ook de externe iControlpad met fysieke knoppen wordt nu ondersteund door de game. Het zal niet een heel breed publiek bedienen, maar toch zien we de ondersteuning graag ook in andere spellen terug. Qua besturing is The Other Brothers van twijfelachtig naar strak en veelzijdig gegaan. Het spel is er een stuk beter op te genieten.
Downloaden: The Other Brothers (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=1CH3wavCb-U

Trailer van de Dag: The Drowning

GU MA The Drowning iPad iPhoneHorror-schietspel The Drowning moet over niet al te lange tijd uitkomen, en het was inmiddels al bekend dat de actievolle game gratis zal worden aangeboden op de iPhone en iPad, waarmee het verdienmodel dus automatisch in in-app aankopen zal schuilen. Dat de beelden een beetje aan Half-Life 2 doen denken met prachtige strandomgevingen en realistisch ogend licht, was ook al bekend. Met ingang van nieuwe gameplaybeelden van speelsessies van verschillende websites, is nu ook meer duidelijk geworden over de besturing van het spel. Ontwikkelaar DeNA doet daarmee een poging een toegankelijker schietspel te maken dan de meeste Gameloft-schietspellen, waarin je loopt met een linker stick in beeld en om je heen kijkt met vegen. In The Drowning tik je op het scherm om ergens naartoe te lopen en tik je met twee vingers op het scherm om je wapen te vuren. Direct omdraaien doe je met een knop onderin beeld en een tegenstander slaan voltooi je met een enkele tik in beeld als ze dichtbij zijn. En dan maar hopen dat je daarmee niet per ongeluk ergens heen loopt. We hebben zelf geen problemen met de Gameloft-besturing, maar zijn benieuwd naar het schema van The Drowning. Twee vingers tegelijk op het scherm tappen was tot dusver amper een fijne besturingsoptie, maar we zullen zien. The Drowning moet zeer binnenkort uitkomen voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2013, 19:12
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, mario

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.