Luisterboeken-app Audiobooks HQ voegt moderne boeken toe

De luisterboek-app Audiobooks HQ op de iPhone is voorzien van bijna 500 moderne luisterboeken en heeft nu een in-app abonnement.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Audiobooks HQ iPhone luisterboekenDe applicatie met gratis luisterboeken Audiobooks HQ rekent af met de grootste kritiek die gebruikers geven in de recensies in de App Store. In versie 2.0 van de toepassing zijn 434 moderne audioboeken toegevoegd aan het arsenaal, waardoor je niet enkel meer naar ouderwetse, rechtenvrije verhalen hoeft te luisteren. De onafhankelijk uitgegeven audioboeken zijn afkomstig van de online Podiobooks-catalogus. Ook kan je nu een abonnement nemen op audiobooks, al is het niet helemaal duidelijk waarom.

Audiobooks HQ afspelen cover zienEen maandabonnement voor het verkrijgen van Audiobooks Live kost 89 cent, en je betaalt 8,99 euro voor een jaar lang audioboeken. De applicatie belooft in beide gevallen dat er dagelijks audioboeken worden toegevoegd op het al bestaande aanbod van 7200 klassieke en moderne audioboeken. Wat de toegevoegde waarde van een abonnement is, is echter in nevelen gehuld afgaande op de App Store-omschrijving en de (ontbrekende) uitleg in de applicatie zelf. Je kan immers na aanschaf van de app al alle titels gratis downloaden. We hebben die vraag voorgelegd aan ontwikkelaar Inkstone Mobile.

Audiobooks HQ biedt 99 Nederlandstalige audioboeken die je, net als alle Engelstalige verhalen, gratis kan downloaden in de applicatie. Je vindt de audioboeken gepresenteerd in lijsten op populariteit, laatste toevoegingen, genre en meer. Omdat je de geselecteerde boeken downloadt, zijn ze offline beschikbaar en daarmee ideaal voor bijvoorbeeld vakanties. De voorraad Nederlandse boeken beperkt zich tot 99 stuks. Het gaat daarbij vooral om oude (rechtenvrije) verhalen die door Nederlanders zijn ingesproken, zoals verhalen als Don Quichot, Sherlock Holmes en werk van Jules Verne. Ook Max Havelaar ontbreekt niet.

Lees ook onze uitgebreide impressie van Audiobooks HQ.

Downloaden: Audiobooks HQ (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 10:13
Categorie Boeken
Onderwerpen audioboek, boeken, luisterboek, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.