iOS game-update: Mr Crab, Enemy Strike en online golfen in GolfStar

Mr. Crab is een nieuw platformspel van Illusion Labs voor iPhone en iPad en met GolfStar sla je off- en online een balletje op de green.

GU DO GolfStar iPad iPhoneDungeon Hunter 4 is een indrukwekkend hakspel voor de iPhone en iPad, en in ieder geval visueel de absolute topper van vandaag. Daarom hebben we die apart behandeld vandaag. Net als de updates voor de klappers Rayman Jungle Run en Real Racing 3 trouwens. Andere nieuwe games lees je in de iOS game-update vandaag. Mr. Crab is een fraai afgewerkte platformer, Enemy Strike een gratis actievol schietspel en in GolfStar put je online een balletje.

Enemy Strike: 250 missies lang schieten

GU DO Enemy Strike iPhone iPadWeet één ding voor je in katzwijm raakt van het idee dat er een goed uitziende, gratis te downloaden shooter is verschenen op de iPhone en iPad: je kan niet bewegen in Enemy Strike. Je staat vastgenageld op één positie in de pleinen en gangen waarin het spel zich afspeelt. Het zijn de tegenstanders die steeds groter en steeds talrijker om je heen bewegen en je van alle kanten onder vuur nemen. Natuurlijk ben je dan kwetsbaar in Enemy Strike, en daar zitten ook de uitgaven in, die je wilt doen in Enemy Strike: betere wapens en betere overlevingskansen in de steeds meer verhitte strijden. Met de maar liefst 250 missies (!) die de game herbergt, is er genoeg reden wel iets te investeren… De actie is ondanks je gefixte positie, verrassend krachtig. Soldaten, aliëns en zwaar bepantserd werk stormen je omgevingen binnen en dienen uitgeroeid te worden voordat zij de trekker overhalen. Dat het na een paar levels niet erg eenvoudig meer is, laat zich raden.
Downloaden: Enemy Strike (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: GolfStar

GU DO GolfStar iOS screenshotUitgever Com2Us draait zijn hand niet om voor een beetje grootspraak in de App Store. In het begin van de beschrijving word je al bedolven onder de beloften: ‘het meest realistische golfspel ooit’, ‘hartkloppingen-veroorzakende golfactie’ en ‘verbazingwekkende ECHTE beelden’. Nou… die beloften maakt de game niet waar hoor. Maar dat wil niet zeggen dat GolfStar een saai spel is. In het spel sla je in je uppie of online een balletje tegen onbekende spelers en vrienden en probeer je de verschillende banen in steeds zo min mogelijk slagen te halen voor de laagste en dus beste eindscore. GolfStar giet dat in een heerlijke zomerse sfeer, met strakke beelden en zelfs mooie, zonrijke tussenschermen waarop de menu’s worden geladen. Het is de inhoud van de menu’s die het echter een beetje verpest voor het spel. Het zit zo: je krijgt elk kwartier dat je speelt een nieuw hartje en je kan hartjes verdienen met het halen van missies en doelstellingen, maar… voor elke drie holes die je wilt spelen, betaal je vijf hartjes. En dat gaat net iets harder dan je inkomsten vloeien als je een beetje fanatiek speelt. En hartjes zijn bovendien nog maar één van de drie soorten ingame eenheden waar je geld in kan investeren, want er zijn ook nog sterren voor het opwaarderen van je kunnen en er is ‘gewoon’ geld dat je kan steken in een leuker golfkloffie. Er is geen ander woord voor de in-app aankopen als ‘agressief’. Ronduit agressief. Maar we hebben het wel eens eerder gezien en het heeft succes tot nu toe nog amper in de weg gestaan. De toekomst voor dit golfspelletje zal dus wel net zo zonnig zijn als de beelden.
Downloaden: GolfStar (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Mr. Crab

GU DO Mr. Crab iPhone iPadNormaal kijken we niet meer om naar spring-omhoog spelletjes, maar Mr. Crab is toch even andere koek. Het is een nieuwe game van Illusion Labs, de ontwikkelaar achter twee uiterst verzorgde games voor de iPhone en iPad: Touchgrind BMX en Blast-A-Way. Beide games die hoge ogen gooide op het gebied van beelden en speelbaarheid. Mr. Crab is al geen uitzondering op die regel. Het spel gebruikt dezelfde glans- en metaal-effecten als Blast-A-Way voor de omgeving, en mengt die met een krab die van links naar rechts omhoog springt op de verschillende torens. Die torens zijn de levels, en daarmee verruilt Mr. Crab het idee van zo-ver-als-je-kan-springen voor veertig expliciete uitdagingen. Levels die beter en lastiger worden en gekenmerkt worden door een gerichte opeenvolging van sprongen die je moet uitvoeren om er vlekkeloos doorheen te komen. Als je dat doet, is Mr. Crab op zijn best en heeft het platformspel echt een ‘flow’. De sfeer is aanstekelijk met zijn vrolijke deuntjes en ook de gameplay is kloek.
Downloaden: Mr. Crab (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen golf, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.