iOS game-update: Motorblast, Unknown Orbit en Nederlandse Dragons vs Unicorns

Motorblast is een nieuwe funracer voor de iPhone en iPad en Unknown Orbit een verrassend ontspannend ruimtespelletje op basis van Tiny Wings.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Motorblast header iPhoneVandaag is de stilte voor de storm van morgen, wanneer onder andere Grand Theft Auto Vice City, Modern Combat 4 Zero Hour en Minigore 2 Zombies uitkomen. In het geval van Unknown Orbit zelfs bijzonder letterlijk. In het spel bestuur je een bal in 3D-planeten op de Tiny Wings-achtige manier en moet je zoveel mogelijk punten scoren voordat je in slaap wordt gesust door de muziek. MotorBlast is een nieuw racespel waarin je met allerlei wapens de circuits op gaat.

Racen met en zonder schieten: Motorblast

GU WO Motorblast race rijdenEen stel gekke blikken op wielen bij elkaar, monteer er zo nu en dan wat wapens op en je hebt MotorBlast. Een nieuw racespel voor de iPhone en iPad van ontwikkelaar Mad Processor die onder andere verantwoordelijk was voor het doelwit-racespelletje Parcel Panic. Een studio die wel iets kan met actie op vier wielen en dat merk je aan Motorblast – want dit is gewoon een heel geinig funrace-spelletje waarin je zowel met als zonder power-ups onderweg scheurt. Het spel haalt zoveel mogelijk uitdagingen uit de verschillende mogelijkheden. De eerste race in de jungle is tegen drie tegenstanders zonder wapens, daarna doe je hetzelfde circuit over met alle wapens, alleen geweren, alleen boosts of individueel als een uitdaging waarbij je door zoveel mogelijk poortjes moet rijden. Qua speltype is er genoeg afwisseling, maar dat wordt teniet gedaan door het feit dat het spel alle actie constant op dezelfde circuits laat plaatsvinden. Pas na bijna tien uitdagingen krijg je een voorproefje van het volgende circuit dat gedomineerd wordt door watervallen. De omgevingen zijn ogenschijnlijk off-road, maar Motorblast stuurt zo strak als een asfaltracer. Mag trouwens ook wel met de mijnen, raketten en botsingen die je op je dak krijgt. Een online multiplayer zorgt ervoor dat je precies hetgeen kan spelen dat je wilt spelen in Motorblast.
Downloaden: Motorblast (€0,89 introductieprijs, universeel, iOS 5.0+)

Nieuw: Nederlandse Dragons vs Unicorns

GU WO Dragons vs UnicornsHet Amsterdamse Thumbr is niet vies van wat bevriende en nep-recensies in de Nederlandse App Store. Dat vinden we niet bepaald sjiek, maar goed, een Nederlands spel is een Nederlands spel en dus behandelen we Dragons vs Unicorns wel (hee, een Sinterklaasrijmpje!). Dragons vs Unicorns is een verdedigingsspel met een vrolijk cartoonesk getekende eenhoorn die aan de linkerkant van het scherm zijn eitjes beschermt tegen de kwade tegenstand die vanaf rechts het beeld in komt stormen. Aanvankelijk heb je een piepklein huisdiertje waarmee je een lijn tekent waarin hij tegenstanders kan vermorzelen, maar naarmate je verder komt in het spel, komen er steeds meer verdedigingstactieken bij. Op groene, gele, witte en donkerrode decors kan je tegenstanders afslaan met flitsen, lichtstralen en vuur dat je voorhanden krijgt door de eitjes die je verdedigt. Echt bijzonder is Dragons vs Unicorns niet, maar de tekenstijl van het spel is wel erg geinig – met name die van de eenhoorn zelf. Met cupcakes die je in-app kan kopen, versterk je de verdedigende linies en als je bedenkt dat het aantal tegenstanders snel toeneemt, heb je als het goed is reeds een vermoeden waarom het spel gratis wordt aangeboden.
Downloaden: Dragons vs Unicorns (gratis, universeel, iOS 3.1.3+)

Trailer van de Dag: Unknown Orbit

GU WO Unknown Orbit iPhoneDenk het principe van Tiny Wings, maar vergeet alles wat je weet over Tiny Wings-achtige spellen. In het fonkelnieuwe Unknown Orbit bestuur je een bal op dezelfde manier als het kortgevleugelde vogeltje in ons favoriete Phone-spel van vorig jaar. Je drukt om het balletje te laten dalen en laat los op het moment dat je hem de lucht in wil schieten, en je stuurt bij met kantelbewegingen van de iPhone. Dat laatste verraadt al dat de games niet erg op elkaar lijken: in Unknown Orbit zweef je in 3D rond een heuvelrijke planeet en kom je middels de rustige beelden en ambient klanken tijdens het spelen helemaal in de relaxstand te staan. Onderin beeld prijken doelen die je kan halen om hoge puntenaantallen binnen te slepen en aan de totaalscore kan je zien of je een nieuw record neerzet, maar toch: Unknown Orbit is net zo goed ontspanningstherapie als een spel. Je pakt meer en meer vaart en airtime om de planeten heen en zo kweek je vaart, snelheid en punten waarmee je doelstellingen af kan vinken. Om vervolgens hetzelfde nog eens te doen om een hogere score te halen. De klanken zijn zo subtiel en de beelden zo zacht op het oog, dat je Unknown Orbit ook prima kan spelen voor het slapen gaan. Is het eerder morgen…
Downloaden: Unknown Orbit (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 19:53
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.