iOS game-update: Monsters Inc Run van Disney, kaartspel Fluxx en Potshot Pirates

Het kaartspel Fluxx is uitgebracht op de iPhone en iPad, Potshot Pirates is een leuke Angry Birds-achtige en Monsters Inc rent op iOS.

GU DO Monsters Inc Run iPhone iPod touchHet kaartspel Fluxx is vanaf nu verkrijgbaar op de iPhone, iPod touch en iPad, heeft offline en online-gameplay en is zelfs compleet vertaald naar het Nederlands. Het is niet het enige nieuws in de iOS game-update vandaag. Disney heeft Monsters Inc van Pixar vertaald naar een renspelletje en Potshot Pirates is een nieuwe variant op Angry Birds met een leuk 3D-uiterlijk en meteen al 100 levels om je even zoet mee te houden.

Monsters Inc rennen erop los

GU DO Monsters Inc Run screenshotEr is niet bepaald een tekort aan renspelletjes op de iPhone en de iPad, dus wat doe je om jezelf in de spotlights te werken? Inhaken op een licentie en daarop voortborduren. Na Perry een Where’s My Water-makeover te geven, betreedt Disney nu dit overbevolkte genre met de Pixar-film Monsters Inc. Hoofdpersonen Mike en Sully rennen door 3 werelden met 48 verschillende levels, in een spel dat wel héél erg doet denken aan het eerder dit jaar uitgebrachte Mega Run. Niet verwonderlijk: het is hetzelfde spel met een andere huid. In de levels heb je meerdere paden om te bewandelen en te bespringen en om ervoor te zorgen dat de klad er niet te snel in komt, zijn er twintig verschillende power-ups beschikbaar waarmee je de tegenstanders op je pad kan wegblazen en makkelijker munten kan rapen. Het zijn ook de power-ups die ervoor zorgen dat je bijgestaan wordt door je teamgenoot. Met de munten kan je vier verschillende spelduo’s bij elkaar sparen waarmee je het avontuur aankan, altijd bestaand uit een groot groen-blauw monster en een wat ‘schattigere’ kleine. Monsters Inc is niet slecht, maar het steekt zijn kop ook niet boven het maaiveld uit. En waarin komt het laten schrikken eigenlijk terug in de game?
Downloaden: Monsters, Inc. (€0,89, universele app, iOS 5.0+)

Kaartspel Fluxx op iPhone uitgekomen

GU DO Fluxx kaartspel iPhoneHet bekende kaartspelletje Fluxx is uitgekomen op de iPhone, iPod touch en iPad en is volledig in het Nederlands uitgevoerd. Dat is aangenaam nieuws voor spelers die bekend zijn met het kaartspel waarvan er bijna zo’n miljoen stuks verkocht zijn, maar de app kan ook als introductie in het wat chaotische kaartspel dienen. In het spel heb je niet echt vooropgestelde regels, maar ontvouwen die zich terwijl je speelt. Elke speler trekt een kaart en neemt die ter hand. Op sommige kaarten staan acties, op sommige items en op andere opdrachten. Als je de juiste items bij de juiste opdracht weet te verzamelen, win je het spel. Je kan Fluxx tegen drie computers spelen, maar ook in de bus naar wintersport openen en de iPhone doorgeven aan de volgende speler. Een online modus voor vier spelers maakt het spelletje af, maar daarbij ontbreekt helaas een chatmogelijkheid. Gelukkig doet Fluxx ook veel dingen goed: het vlotte spelletje is uiterst speelbaar op de iPhone, het spel is volledig vertaald en de kaarten worden duidelijk in beeld gebracht. Goed bezig, Playdek.
Downloaden: Fluxx (€2,69, universele app, iOS 4.3+)

Leuke Angry Birds-achtige: Potshot Pirates

GU DO Potshot Pirates iPhoneKrijg nou, een Angry Birds-achtige waar we zowaar een grijns van op onze smoel krijgen. In Potshot Pirates vaar je met je boot om eilanden met stellages en groene (…) tegenstanders heen. En die, die werp je natuurlijk omver! Met het kanon van je piratenschip maar ook met andere specialiteiten die je kan oproepen, vernietig je de bouwwerken waarop en waaronder je alle tegenstanders moet vermorzelen. We hebben stiekem het gevoel dat het spel nog wel een stukje spannender had gekund door tegenstanders zo nu en dan terug te laten schieten, maar dat is niet aan de orde. Potshot Pirates heeft het spelidee en de flow van Angry Birds en is dus ook een even-lekker-tussendoor spel geworden dat je ook in de trein kan spelen zonder er zweethanden van te krijgen. Met honderd levels koop je meteen een behoorlijke zwik vermaak, maar vooral het uiterlijk steelt de show.
Downloaden: Potshot Pirates (€0,89, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, disney, iculture speelt, kaartspel, monsters, piraten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.