iOS game-update: Modern Combat 4 aangekondigd, Recess Riot, JAM en koopjes

Uitgever Gameloft heeft een trailer gelekt van de nieuwe 3D-shooter Modern Combat 4: Zero Hour voor de iPhone, iPod touch en iPad. Aan screenshots te zien lijkt de schietgame al voor de iPhone 5 geoptimaliseerd.

GU MA Modern Combat 4 headerZo, hebben jullie Rayman Jungle Run al uitgespeeld? Ondergetekende is allang blij dat de eindstrepen in alle levels zijn bereikt – en schuift de jacht naar 100 Looms op alle levels nog even voor zich uit. Met twee nieuwe games in de iOS game-update vandaag bijvoorbeeld. JAM gaat over vliegtuigen, buitenaardse wezens en raketten, Recess Riot laat je touwtje springen. We leuken de rubriek op met de eerste beelden van de 3D-shooter Modern Combat 4: Zero Hour!

Jets! Aliens! Missiles! Dus!

GU MA JAM Jets Aliens MissilesJAM: Jets. Aliens. Missiles. Is ontwikkelaar Neptune Interactive niet vergeten daar uitroeptekens tussen de plaatsen? De titel verraadt in ieder geval wel ongeveer wat je van het spel mag verwachten. Je vliegt in een ruimtevaartuig, komt buitenaardse wezens op je pad tegen… en ja hoor, je bestookt ze met raketten. Nou ja, en met mitrailleurs en blauwe laserstralen. Dat doet JAM best grappig. Je kan je zweeftuig uitrusten en upgraden met steeds andere specialiteiten en wapens, en die geven het spel ook daadwerkelijk een andere feel. Als je een raketwerper hebt met automatisch richtende raketten, dienen de vijanden eerst gemarkeerd te worden om ze vervolgens in één beweging af te schieten. De mitrailleur vereist een veel traditionelere manier van spelen en laat je jet op en neer bewegen om alle tegenstanders mee te nemen in de kogelregen. Wat speelt zo’n 2D-vliegspelletje toch eigenlijk zalig eenvoudig in verhouding met hetzelfde genre in 3D. JAM is zelfs al geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.
Downloaden: JAM: Jets. Aliens. Missiles. (€0,79, universele app)

Recess Riot: springen op het schoolplein

GU MA Recess Riot iPhone iPod touchAh ja, de verrassingen van het schoolplein. Zo sta je simpel touwtje te springen en zo word je belaagd door klasgenoten die basketballen naar je kop slingeren en landmijnen die je tijdens het springen maar beter kan ontwijken. We herinneren het ons als de dag van gisteren. Dat komt vooral door het spelen van Recess Riot trouwens, een spelletje van de makers van Super Mega Worm dat nu een kleine halve week uit is. Die ontwikkelaar heet Deceased Pixel. Overleden pixel. Een nogal sterke hint naar vervlogen gametijden toen spellen nog monotoon bliepten en grove pixels bevatten en dat zie je terug in Recess Riot. Er ligt zelfs een kunstmatige interlaced-lijn over het scherm heen om naar vroeger te verwijzen. Het spel zelf bestuur je ook ouderwets, met echte knoppen voor links en rechts en een A en B-knop voor acties. Daarmee schop je de ballen een kant op en ontwijk je stuiterende gevaren en het springtouw. Doe je dat goed, dan verdien je cash voor fijnere kleding. Zo kan je als vanouds weer echt het mannetje spelen op het schoolplein.
Downloaden: Recess Riot (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Modern Combat 4

GU MA Modern Combat 4 Zero Hour screenshotGoed nieuws voor alle schietfanaten: Gameloft heeft de komst van Modern Combat 4 bevestigd. Die krijgt de bijtitel Zero Hour en hoewel de uitgever zelf nog geen trailer op internet heeft geslingerd, is die al wel uitgezonden op een Japanse gamebeurs waardoor hij reeds op internet te vinden is. Jawel, een professioneel door Gameloft geholpen lek! De uitgever krijgt het enthousiasme van gamers mee. Overal op YouTube zweven de beelden van de eerste trailer al, begeleid door gamers die er iets over te zeggen hebben. Bij de eerste screenshots van het spel, ook te vinden op het lek, valt meteen de breedte van het scherm op. Dat hint natuurlijk naar volledige iPhone 5-ondersteuning. Een van de screenshots showt bovendien een helikopter-achter apparaat dat net zo goed uit de futuristische schietspellenreeks N.O.V.A. had kunnen komen. Het zou daarom zomaar kunnen betekenen dat Zero Hour een beetje de Call of Duty Black Ops-kant op sluipt en je licht in aanraking laat komen met de meest moderne, dus aardig futuristische snufjes van het leger. Modern Combat 3 was een van onze favoriete games van 2011 en we hopen dat Zero Hour die lijn in oktober doorzet.

De koopjeshoek

In de virtuele budgetbak der iOS games tref je vandaag de volgende hoogtepunten:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2012, 20:12
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.