Succesvolle start voor iPhone-quizgames Belgische zender VIER

De Kruitfabriek en De Snelste Quiz ter Wereld zijn twee iPhone-apps die de nieuwe Belgische televisiezender VIER heeft uitgebracht. In beide gevallen kan je met de apps met de televisieprogramma's meespelen.

De Kruitfabriek iPhone-app VIER headerDe nieuwe Belgische televisiezender VIER van de SBS-groep zet net als zijn Nederlandse concerngenoot SBS6, stevig in op tweede scherm-apps voor tijdens het televisiekijken. VIER heeft er twee uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. De Snelste Quiz ter Wereld is een onderdeel van het Vlaamse De Slimste Mens ter Wereld en is een variant op de al eerder uitgebrachte Nederlandse De Slimste Mens-app. De Kruitfabriek is daarnaast een quizgame omtrent het gelijknamige actualiteitenprogramma. Aan het einde van de week worden de spelers met de hoogste scores uitgenodigd. In de eerste week zijn beide spellen aardig gedownload.


De games, die zowel op iOS als op Android zijn uitgekomen, zijn beiden fors meer gedownload op de iPhone, iPod touch en iPad. Dat laat SBS Belgium weten aan iPhoneclub.nl. De Snelste Quiz ter Wereld 37.968 keer gedownload op iOS, tegenover slechts 11.413 keer op systemen met Android als besturingssysteem. De Kruitfabriek is een week na release 10.121 keer gedownload vanuit de App Store, tegenover 2629 keer op Android. De promotie van de spellen gaat hand in hand met de vorige week geïntroduceerde televisieprogramma’s van het nieuwe kanaal.

De Kruitfabriek meespelen met tvOm serieus mee te dingen naar een plekje in de studio bij De Kruitfabriek, moet je een hoogste dagscore halen in de app. Elke werkdag kan je vanaf 19.15 uur de quiz downloaden op je telefoon – zodat je geen last hebt van internetproblemen tijdens de quiz – en kan je vanaf 19.40 uur met het programma meespelen. De onderdelen haken allemaal in op het televisieprogramma: je kan geen antwoorden geven zonder de vraagstukken op de buis. Wie aan het einde van de categorieën geografie, twee maal drie, wie heeft dit gezegd?, waar is? en woordzoeker de meeste punten heeft gehaald én de snelste tijd neerzette op dat aantal antwoorden, heeft gewonnen. Leuk is dat je in De Kruitfabriek-app na afloop de beste scores van de dag, de week en je vrienden kan zien.

De Snelste Quiz ter Wereld iPhone iPod touchDe Snelste Quiz ter Wereld is qua opzet bijna identiek aan de Nederlandse spin-off van het programma De Slimste Mens ter Wereld, zoals die al een tijdje hoog in de Nederlandse App Store-hitlijst staat. Het grote verschil met de Belgische app is dat je het televisieprogramma nodig hebt om de quiz te kunnen spelen. In de uitzending krijg je vragen voorgelegd die je in tien seconden in de app moet beantwoorden, net nadat ze gesteld worden. Je dient de applicatie dus al bij de hand te hebben zodat je extra snel kan reageren. Toch is ook hier een goed antwoord natuurlijk bepalender voor je eindscore. Je kan je score bekijken onder een knop in het hoofdmenu, alwaar je ook terug kan grijpen naar de vorige quiz.

VIER is vorige week van start gegaan op de Vlaamse televisie. Op de eerste dag scoorde De Slimste Mens ter Wereld iets meer dan een miljoen kijkers, De Kruitfabriek haalde net geen half miljoen kijkers. De apps zijn alleen in de Belgische App Store te downloaden.

Downloaden:
De Snelste Quiz ter Wereld (gratis, universele app)
De Kruitfabriek (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.