iOS game-update: Might & Magic Clash of Heroes, Ghostbusters en Animal Park Tycoon

Leuke games voor de verslavingsgevoelige iPhone-gamer: Might & Magic Clash of Heroes en de gratis games Ghostbusters en Animal Park Tycoon.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Clash of Heroes header iPhone iPadHet gamesjaar is op gang! Na Joe Danger en het Nederlandse Momonga Pinball Adventures als Game van de Week, stevent er nu weer een spel af op die nominatie waar je echt uren in kwijt kan stoppen. Might & Magic Clash of Heroes laat zich wat lastig uitleggen, maar is een prachtige combinatie tussen een traditioneel rollenspel, match-3 en schaak. En wie geen geld over heeft voor lang vermaak, is nóg goed uit vandaag: Animal Park Tycoon en het verrassend leuke Ghostbusters zijn ook gratis te downloaden – en we hebben nog een apart artikel over Blade Lords, een spectaculair gratis vechtspel.

Ghostbusters: gratis spoken jagen

GU DO Ghostbusters iPad iPhoneEen gratis game gebaseerd op een bekende franchise zonder dat je een dorp hoeft te bouwen. Het is een verademing! In Ghostbusters bekijk je wel een stad van bovenaf, maar die stad is al gebouwd en daar hoef je niks meer aan te veranderen. Wat je wél doet, is het verjagen van spoken in die stad. Je bezoekt flats, woningen en kantoren om op zoek te gaan naar besmette ratten en geesten. Door klussen te voltooien, verzamel je slijmsporen die je nodig hebt om de deuren in de grootste, geestverspreidende toren van de stad te kunnen ontgrendelen. Het ‘vechten’ tegen geesten kennen we van onder andere het Nederlandse Kids vs Goblins: je trekt strepen vanuit je busters om tegenstanders aan te vallen, te verlammen of teamgenoten levensenergie te bezorgen. Dat bedient niet altijd eenvoudig omdat de personages soms achter elkaar staan, maar zorgt wel voor een vlot actiespel waarbij je tegelijk op allerlei dingen moet letten. Zo komen er ook speciale acties vrij van je busters die handig zijn in het gevecht. Het team busters en hun specialiteiten kan je samenstellen in het hoofdkantoor, waar je ook onderzoek kan doen naar je slachtoffers en kan terugkomen om de ontsnapte geesten terug in hun hok te stoppen. Voor dagelijkse bonussen natuurlijk. De menu’s waarmee je de personages aankleed met nieuwe specialiteiten zijn niet de duidelijkste, maar de presentatie, de dialogen en het spelen zelf zijn erg leuk in Ghostbusters. De Ghostbusters zijn nog niet uitgeblust!
Downloaden: Ghostbusters (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Animal Park Tycoon: dierentuin bouwen

GU DO Animal Park Tycoon iPad iPhoneAls het spel Animal Park Tycoon heet, kan succes toch niet uitblijven? Even inspelen op de naamsbekendheid van onder andere Rollercoaster Tycoon en spelers dan meteen een bekend concept van een dierentuin opbouwen voorschotelen – ja, dan speel je op safe als de grote uitgever Bulkypix. Animal Park Tycoon begint zoals je hoopt dat het begint: met een nagenoeg leeg land waarop je vanaf het eerste begin al je park kan neerzetten zoals je dat wilt. Door inkomsten te genereren met behulp van je eerste dieren, spaar je uiteindelijk vijftien verschillende diersoorten die je onderhoudt in het spel. Er zijn zes verschillende omgevingen waarin je die uitdaging kan aangaan – en waarom zouden daar ook geen bergterrein en jungle bij horen? Kan allemaal maar gewoon. Als je lang doorspeelt of er doorheen raast door er maar een smak echt geld tegenaan te gooien, werk je je naar de twee speciale dieren toe. Iets met een legendarische inktvis en een paard met een hoorn, ofzo. De schattige stijl kan Animal Park Tycoon wel eens grote successen gaan brengen.
Downloaden: Animal Park Tycoon (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Might & Magic Clash of Heroes

GU DO Might and Magic Clash of HeroesVeelvuldig uitgeroepen tot een van de beste downloadgames op de PlayStation 3 en Xbox 360 vorig jaar en nu uitgekomen op de iPhone en iPad: Might & Magic Clash of Heroes. De game lijkt qua aanpak op een RPG waarin je op een grote wereldreddende missie gaat en je handlangers verzamelt die met je mee willen vechten. Maar qua gameplay is het… een innige zoenpartij tussen een match-3 en een pot schaak. In de gevechten van Clash of Heroes heb je een groep eenheden aan de onderkant van het scherm waarvan je er steeds drie of meer moet samenvoegen om ermee te aanvallen. Aanvallen zijn in eerste instantie gericht op de achterlijn van de tegenstander: die moet je schade toedoen om een gevecht te winnen. Eenheden die ervoor staan, kunnen dat echter blokkeren. Als het lastig klinkt, is dat omdat het best lastig is in het begin. Je kan drie dezelfde soorten en gekleurde eenheden achter elkaar zetten voor een aanval, naast elkaar voor een verdedigende muur. En dan kan je nog gelijkgekleurde aanvallen die in dezelfde beurt toeslaan aan elkaar linken voor extra schade, en zijn er speciale eenheden waar je gelijkgekleurden achter kan scharen voor een extra zware aanval.

Might & Magic Clash of Heroes doet er even over zichzelf uit te leggen, en het is dus maar goed dat de verhaalvertelling en de sfeer meteen ráák zijn. Zo raak je verzeild in het verhaal waarin je een oorlog tussen mensen en elven probeert te voorkomen, in prachtige getekende omgevingen. En is het verhaal al goed voor twintig beloofde uren gameplay; er is óók nog een multiplayer waarin je spelers van over de hele wereld kan uitdagen voor een potje match-3-schaak-magie met Game Center’s beurtensysteem. Hoe verder je komt met soorten eenheden en gevechtsstrategieën, hoe langer en spannender de gevechten. Might & Magic Clash of Heroes is iets dat je moet proberen om het onder de knie te krijgen, en het is iets dat je moét proberen. Een game waar je heel veel tijd in wil doorbrengen.
Let op: voor de installatie van heb je 2 gigabyte vrij op je iPhone, iPod touch of iPad nodig!
Downloaden: Might & Magic Clash of Heroes (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2013, 0:46
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.