Blade Lords: gratis vechtspel op iPhone en iPad

Blade Lords is een gratis fighter voor iPhone en iPad. Het vechtspel doet sterk denken aan Soul Calibur en laat je zwaaien met zwaarden.

Blade Lords iPhone iPad Soul CaliburJe zou het bijna vergeten na het vegen en hakken in Infinity Blade, maar je kan ook nog écht vechten op de iPhone en iPad. Ouderwets, met een richtingstoets aan de linkerkant van het scherm en actieknoppen rechts. Hoe ingewikkelder de combinatie van richtingen en knoppen, hoe krachtiger de aanval. De nieuwe iOS-game Blade Lords is zo’n traditionele ‘fighter’, maar dan wel eentje met een moderne insteek: het spel is gratis te downloaden en je kan bijbetalen om eerder aan betere wapens te komen.

Blade Lords vechter upgradenEr is één game waar Blade Lords ontzettend veel aan doet denken: Soul Calibur. De medewerkers van Playsoft hebben ongetwijfeld goed gekeken naar de sfeer, personages en wapens uit dit Japanse vechtspel van ontwikkelaar Namco. Dat je in Blade Lords wapens ter hand moet nemen om tegenstanders mee aan te pakken, is een begrijpelijke keuze van Playsoft: aan wapens kan een gamer in-game geld of echt geld uitgeven en daar valt dus aan te verdienen. Betere wapens zijn krachtiger in de aanval, kunnen sneller zijn en zijn dus essentieel om gevechten verderop in het spel te overleven. Daarnaast kan je andere vechters kopen, je krachten opwaarderen na gevechten, koop je uitrustingen en scoor je drankjes om je levensenergie in een gevecht aan te vullen. Je hoeft echter geen geld in het spel te steken om verder te spelen: het opvijzelen van je vechter duurt dan alleen langer.

Blade Lords locaties op kaartBlade Lords hanteert het klassieke principe best of three. In maximaal drie potjes robben wordt bepaald wie er met de overwinning vandoor gaat: win je de eerste twee, dan kan je niet meer verliezen en ga je dus door naar het volgende gevecht. De gevechten selecteer je op een kaart: overal waar een locatie groen kleurt, kan je de ring in. In eerste instantie gebeurt dat voornamelijk in bosomgevingen tegen bandieten, later reis je naar meer exotische locaties voor sterkere tegenstanders.

Vechten gaat op de iPad wel wat makkelijker dan op de iPhone. Op het kleinere scherm is het soms lastig de juiste richting in te drukken, terwijl dat belangrijk kan zijn voor het uitvoeren van een combo of het afslaan van een aanval. Een euvel waar alle vechtspellen op de telefoon mee kampen. De knoppen zijn wel duidelijk ingedeeld: links de knop voor de snelste aanvallen, medium attacks met de middelste knop en oplaadbare, krachtigere aanvallen voer je uit met de S-knop rechts. De knoppen luisteren nauw en worden snel overgezet naar een actie van je personage. Het geeft Blade Lords de souplesse van een goed vechtspel.

Blade Lords voor iPhone heeft een aantal trucjes om je aan het spelen te houden. Niet alleen iCloud-ondersteuning, zodat je op de iPad kan verdergaan en andersom, maar ook de ‘Daily Chaos Portal’: In die modus vecht je met een totaal willekeurige vechter om speciale en hoge prijzen. Dit speltype vergezelt de verhaalmodus (Arena) en de Tower of Infinity: een spel waarin je zo lang mogelijk moet overleven door de ene na de andere tegenstander K.O. te slaan. Ook krijg je een financiële bonus als je dagelijks terugkeert in het spel. Het spelen van Blade Lords is echter de grootste beloning: het is een volwassen, soepele en heftige fighter. Helemaal gratis.

Je hebt minimaal een iPhone 4S of iPad 2 nodig om Blade Lords te kunnen spelen.

Downloaden: Blade Lords (gratis, iPhone 4S+ of iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2013, 21:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.