iOS game-update: Marvel Pinball, Defense Technica en Sparkle 2

Kingdom Rush Frontiers was niet de enige tower-defense game die vandaag uitkwam: Defense Technica staat ook zijn mannetje op iPhone en iPad.

GU DO Sparkle 2 header iPad iPhoneVandaag in de aanbieding in de iOS game-update: flipperballen, gekleurde ballen en robots die in de verdediging schieten. Respectievelijk Marvel Pinball, Sparkle 2 en Defense Technika zijn de drie vermakelijke nieuwe games die we vandaag aan de tand voelen – nadat we eerder vandaag al aparte artikelen wijdden aan tower-defense game Kingdom Rush Frontiers en de spetterende trailer van Modern Combat 5. Het is geen slechte dag op iOS gamesgebied, zeg maar.

Marvel Pinball: ballen met superhelden

GU DO Marvel Pinball iPhone iPadOntwikkelaar Zen Studios heeft Marvel Pinball uitgebracht in de App Store als een losstaande flippergame. Marvel Pinball bevat meerdere flippertafels gebaseerd op de bekende Marvel-striphelden, die eerder al als in-app aankopen in Zen Pinball werden aangeboden. Verwacht alleen niet dat je met Marvel Pinball gelijk alle Marvel-flippertafels tot je beschikking krijgt: voor de verkoopprijs van €0,89 krijg je enkel een level gebaseerd op The Avengers, waarna je €1,79 per stuk moet betalen voor alle andere tafels. De levels die je als losse in-app aankoop kunt aanschaffen zijn gebaseerd op Spider-Man, Wolverine, Iron Man, Blade, Ghost Rider, Moon Knight, Thor, X-Men, Fantastic Four, Captain America en de stripboeken World War Hulk, The Infinity Gauntlet, Fear Itself en Civil War. In eerste instantie zien de levels er uit als ‘gewone’ 3D-versies van pinballkasten, maar zodra je op bijzondere manieren punten haalt verschijnen er 3D-modellen die over het level heen bewegen. Verder is Marvell Pinball een echte Zen-flippergame: het balgevoel is goed, de tafels zijn druk en de beelden zijn fraai.
Downloaden: Marvel Pinball (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Sfeervol balletjes schieten in Sparkle 2

GU DO Sparkle 2 iPhoneWauw, wat draait Sparkle alweer lang mee op de iPhone zeg. De originele balletjesknaller in Zuma-stijl dateert reeds van februari 2010 en heb je vast wel eens zien langskomen bij een zoekopdracht naar een simpel combinatie-spelletje in de App Store. Nu is Sparkle 2 uit en dat mag je gerust meer van hetzelfde noemen. Je bedient nog steeds een soort katapult in het midden dat je rond kan draaien en waar vandaan je steeds gekleurde ballen schiet. Door in de lijn met ballen om je heen drie of meer ballen van dezelfde kleur bij elkaar weg te schieten, verwijder je dat stuk lijn en vermijd je een botsing van de ballen met het einddoel. Sparkle 2 oogt visueel nog steeds alsof het hele spel zich ‘s nachts afspeelt en draait nog steeds op het thema ‘landmarks’ ontdekken, maar de effecten zien er heel wat spetterender uit dan drie jaar geleden en ook de presentatie is fraaier. De vernieuwing in de negentig levels zit hem vooral in de visuele afwerking van Sparkle 2, en het doodsimpele feit dat de vormen waarin de slang beweegt weer net even anders zijn.
Downloaden: Sparkle 2 (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Defense Technica

GU DO Defense Technica iPad iPhoneFans van het tower-defense genre hebben een puik dagje zeg. Dat is vooral te danken aan Kingdom Rush Frontiers, de opvolger van misschien wel het beste tower-defense spel op de iPhone. Maar niet uitsluitend daaraan te danken. Defense Technica is een nieuw strategiespel waarin je ditmaal robotconstructies plaatst om je te weren tegen indringers. Het spel doet qua sfeer soms een beetje denken aan de productielijn van een auto, al zitten hier en daar wel futuristische mech-elementen in. Omgevingen zijn grijs, blauw, koperkleurig of rood getint maar zien er hoe dan ook altijd strak uit. Daar zorgen de scherpe 3D-beelden wel voor. Qua gameplay vindt de game niet het wiel opnieuw uit, maar heeft het wel de leuke toevoeging dat je paden kan manipuleren en roteren in jouw voordeel. Technica heeft des te leukere levelopstellingen, waarin je niet altijd veel ruimte hebt om veel verdediging neer te zetten, maar des te meer moet anticiperen op tegenstanders die van alle kanten komen. Met drie niveaus, een sloot aan vijanden en een bijzonder kaarten-upgrade systeem waardoor je zelf bepaalt welke verdediging je verbetert, mag je Defense Technica niet zomaar overslaan.
Downloaden: Defense Technica (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 18:56
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, pinball, sparkle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.