iOS game-update: KLM-game komt 27 juni, DWD en Despicable Me

Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush is een leuk renspel voor de iPhone, iPod touch en iPad van Gameloft, en we hebben meer games voor iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Verschrikkelijke Ikke Despicable Me 2 iPhone gameAls een donderslag bij heldere hemel, is er opeens een game van Despicable Me 2 uitgekomen op de iPhone en iPad. Uitgever Gameloft tekende voor het oneindige renspel in de stijl van Temple Run, en noemt het spel trouwens keurig Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush in de App Store. Verder is bekend geworden dat de KLM-game Aviation Empire op 27 juni uit zal komen en ook bespreken we het nieuwe DWD. Een spel dat letterlijk niet van de grond komt, als je snapt wat we bedoelen. En anders wordt het hieronder wel duidelijk…

KLM Aviation Empire heeft releasedatum

GU DO KLM game iPhone iPadDe officiële iPhone- en iPad-game van KLM komt nog deze maand. De luchtvaartmaatschappij laat ons nog veertien dagen wachten tot het spel. Dat moet niet zozeer een eenvoudig en inhoudsloos promospelletje worden, maar een serieuze managementgame waarin je een luchthaven opstart en ziet en managet wat daarbij komt kijken. Je reguleert het kopen, maar ook het opstijgen en landen van vliegtuigen, legt verbindingen aan over de hele wereld en bouwt het vliegveld steeds verder uit. Ontwikkelaar Little Chicken maakt de game, die je gerust onder het kopje ‘serious games’ mag wegzetten. Je gaat de 94-jarige geschiedenis van KLM door en de nadruk ligt daarbij op de complexiteit die bij de bedrijfsvoering komt kijken. Daarnaast heeft de game een realtime-element. Door in te checken op de vliegvelden waar kLM naar vliegt, ontgrendel je die luchthaven in het spel en zo kan je daar aan de slag. Het gezegde geld moet rollen gaat ook op voor de app: Aviation Empire zal gratis te downloaden zijn vanaf 27 juni, maar je kan je portemonnee trekken voor in-app aankopen.

DWD: Hakken en kijken

GU DO DWD iPad iPhoneIneens is het een dingetje op de iPhone en iPad: gaaf uitziende 3D-games waarin je zelf niet de vrijheid hebt om te lopen. We zagen het eerder deze maand al met World War Z – dat spannend was, maar waarin we heel erg graag wél wilden lopen – en ook met de aankondiging van Brothers In Arms 3 van Gameloft gisteren. Vandaag zien we het principe alweer terugkomen met DWD, een fantasygame die er echt wel indrukwekkend uitziet en zich afspeelt in grasvelden met wuivend palmgras, bossen en bij kastelen. Maar waarin je niet kan lopen. Met een aardig arsenaal aan magie, blijft je rol beperkt tot rondkijken terwijl uit allerlei hoeken tegenstanders zoals skeletten, vleermuizen en trollen op je af komen razen. Het kunstje is natuurlijk de juiste munitie tegen de juiste tegenstander te gebruiken, en dan ook nog zo dat je niet zonder komt te zitten. Waar de muziek de goede spanningsverhogende sfeer neerzet en de omgevingen en tegenstanders van het spel er goed uitzien, is het geanimeerd en qua spelen net niet goed genoeg. Tegenstanders reageren soms raar en onvoorspelbaar op je magie, en zo is het nog lastiger overzicht te houden terwijl je al 360 graden hebt te verdedigen. En hadden we al gezegd dat we zelf lopen fijn vinden?
Downloaden: DWD (€2,69, universeel, geoptimaliseerd voor iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=BLzwasgpAmQ

Trailer van de Dag: Despicable Me: Minion Rush

GU DO Verschrikkelijke Ikke iPhoneJa, de game heet Verschrikkelijke Ikke in onze App Store, maar wij zijn lekker standvastig. Despicable Me is uitgekomen voor de iPhone en iPad! Het is een Temple Run-achtig renspel, een genre waarin uitgever Gameloft zojuist ervaring mee heeft opgedaan door het actiespel Iron Man 3. Despicable Me bevindt zich gewoon op de grond, of eigenlijk op de lopende band van de Minion-fabriek in het spel. Je speelt als gele minion, het type figuurtje dat zo de show stal in de eerste film en de hoofdrol opeist in de aankomende tweede bioscoopfilm. De setting alleen al maakt het spel: na het melige introfilmpje waarin bekend wordt dat de gele mennekes de Minion van de Week kunnen worden, verliest het spel zijn vaart nooit. Elk potje begint met wat on-screen aanbiedingen die je snel kan kopen (tenzij je er tegen in-app aankopen virtueel geld moet bijkopen), maar ook met een sprong van een veer en snelle loopactie. Onder net niet té zenuwachtig pianogepingel begint zo je highscorepoging, waarbij je veegt tussen drie banen en objecten ontwijkt, er overheen springt of er onderdoor glijdt. Extra punten krijg je voor het verstoten van minions van de baan en natuurlijk zijn er ook buizen om overheen te lopen, tegemoet komende raketten om te ontwijken en hordes power-ups om je vooruit te lanceren. Behalve continues kan je ook investeren in outfitjes en shortcuts naar nieuwe omgevingen. Als je de film kent, kan je Despicable Me op iPhone en iPad niet anders dan met een grote grijns spelen.
Downloaden: Despicable Me/ Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.