Evri voor de iPad verzamelt nieuws over je favoriete onderwerpen

Evri voor de iPad is een app waarmee je het laatste nieuws over je favoriete onderwerpen kan lezen. De app suggereert zelf actuele thema's, maar je kan ook nieuws van je Twitter- en Facebook-timeline halen.

Evri voor iPad sociale nieuwslezerDe nieuws-apps Flipboard en Zite hebben er een nieuwe concurrent bij gekregen op de iPad. Evri biedt actualiteit over wereldnieuws, entertainment, sport, zakelijk nieuws en technologie. Daarnaast toont het de verhalen die worden gedeeld in je Twitter-timeline en Facebook-nieuwsfeed. Evri gooit niet alle informatie bij elkaar, maar houdt de onderwerpen gescheiden en brengt ze onder in verschillende rubrieken en kanalen. Zo kun je jezelf abonneren op nieuwsonderwerpen.

We komen Evri binnen, klikken op het tabblad US & World en kiezen een van de onderwerpen die in beeld verschijnen. Geef Evri die drie stappen en je krijgt een goede indruk van wat de applicatie doet. In beeld verschijnt niet één artikel, maar een dossier over het onderwerp dat je hebt aangeklikt. Zo’n dossier biedt een selectie van Engelstalige artikelen over het onderwerp, afkomstig van verschillende, betrouwbare en populaire bronnen. Druk op een ster linksboven in het scherm en je abonneert je op het onderwerp. Je kunt de dossiers daarna altijd openslaan vanuit de meest linker tab ‘Now following’.

Behalve dossiers openen die de applicatie zelf aanraadt, kun je ook zoeken op onderwerpen en die bijhouden. Het is een beetje vergelijkbaar met de NU-applicatie waarmee je jezelf kan abonneren op steekwoorden die aan een artikel gehecht zijn. Na een tijdje merk je dat de rubrieken die de app zelf biedt, vooral suggesties zijn voor dossiers die je kan volgen en zul je voornamelijk de laatste artikelen over je favoriete onderwerpen erop naslaan.

Daarnaast is het net als in Zite en Flipboard mogelijk de verhalen uit je sociale netwerken terug te zien in de app. Je kan de gedeelde links en foto’s vanuit Facebook en Twitter onder aparte tabbladen terugvinden. Ze worden beide vooraf gegaan door een inhoudspagina. Daar vanuit swipe je om naar de verhalen per stuk te gaan. Sommige gedeelde links worden volledig ingeleid met tekst en foto, anderen ontberen die informatie totaal of je ziet alleen een stukje broncode of algemene omschrijving van de pagina die je niet hoort te zien. Een misser, maar je kan altijd op een artikel drukken. Dan het wordt in-app in een browser geladen. Druk op Done linksboven en je keert terug. Naast een artikel staan altijd drie aanverwante dossiers die je kan volgen.

Hoewel het jammer is dat je zelf geen bronnen kan toevoegen aan de dossiers en dat je bijvoorbeeld geen selectie van onderwerpen kan maken in je Twitter- of Facebook-nieuws, biedt Evri op een overzichtelijke en snelle manier actualiteit waarin je geïnteresseerd bent. Voor de aanschafprijs hoef je de app zeker niet links te laten liggen.

Downloaden: Evri (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 17:21
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.