Alchemy Synth Mobile: professionele synthesizer gratis op iPhone

Alchemy Synth Mobile is een indrukwekkende synthesizer voor de iPhone. Het bestaat uit een toetsenbord, presets, 14 te tweaken schuifjes en twee boards waarmee je de klank kan veranderen en is nog gratis ook.

Alchemy synthesizer iPhone iPod touchMet de universele applicatie Alchemy Synth Mobile is je iPhone voortaan een professioneel klinkende synthesizer die in je broekzak past. De app is afkomstig van Camel Audio, een bedrijf wiens producten onder meer worden gebruikt door filmcomponisten Danny Elfman (Batman, Spider-Man) en Hans Zimmer (The Lion King, Gladiator en Inception). De applicatie is gratis te downloaden en biedt meteen 25 soundboards, 25 ritmes en talloze mixopties om mee aan de slag te gaan.

Ook als met synthesizers omgaan niet je terrein is, is het leuk om met de mogelijkheden van Alchemy Synth Mobile te spelen. Het beeld bestaat altijd uit een keyboard waarvan je zelf de grootte van de toetsen kan instellen. Daarboven zijn verschillende schermen op te roepen: acht sliders om effecten mee te veranderen, twee vlakken om de morph, modfx en reverb mix (ja die!) in te stellen, er is een scherm met acht presets en tenslotte is er nog een scherm met zes sliders voor algemenere opties zoals het algehele volume en het loop-volume.

Bovenin beeld staan naast de afspeel en opneem-knop, twee balken. In de eerste selecteer je een soundboard waarvan er standaard dus al 25 gratis worden meegeleverd. De twee herbergt 25 begeleidende ritmes, zoals drum & bass, dubstep, rock, house en trage achtergrondbeats. Het opvallende is dat alle geluiden die de app produceert, vol en professioneel klinken. Blikkerige bliepjes tref je hier simpelweg niet – ook niet als je géén koptelefoon hebt aangesloten.

Door de balk met soundboards lang ingedrukt te houden, zie je de bibliotheek met pakketten die je erbij kan kopen. Er zijn drie pakketten van vier euro die elk 25 nieuwe soundboards leveren: Cinematic, Arp Dimensions en BigTone). Je kan de verschillende segmenten van de soundboards (effecten, loops en beats) alvast voorproeven met de handige sample-functie. Zo weet je wat je ongeveer in huis haalt. De duurste in-app aankoop heet Pro Upgrade en voegt niet alleen 100 nieuwe soundboards toe, maar ook een afstandsbedieningsfunctie. Daarmee kan je Alchemy of Alchemy Player op de pc en Mac met de iPhone of iPad bedienen.

Wie beide touchscreen-apparaten in huis heeft, zal zich al snel meer thuisvoelen met Alchemy Synth Mobile op de iPad. Daar staan alle tweak-opties overzichtelijk op één scherm boven de toetsen en is alles prachtig binnen handbereik. Voor de iPhone is het vooral aardig om zo’n professionele klinkende synthesizer altijd bij je te hebben.

Downloaden: Alchemy Synth Mobile (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 22:08
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek maken, synthesizer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.