iOS game-update: Infinite Warrior, Doodle Chase HD, Mole Kart 2 Evolution en koopjes

Even lijkt het erop dat Fancy Pants Adventure een nieuwe game heeft gekregen op de iPhone en iPod touch, maar het gaat over Doodle Chase HD. Een iPhone-game die rechtstreeks de hoofdpersoon van het Flash-spel kopieerde.

GU DI Doodle Chase HD geen Pants Adventure iPhone iPod touchHet gebeurt niet zo vaak meer: games voor de iPhone en iPod touch waarin je géén echt geld kan investeren om virtuele muntjes en spullen te kopen. Maar het kan wel, zelfs in het genre van games waarin je constant je eigen highscore probeert te verbeteren. Infinite Warrior is de koene strijder die voor het ouderwetse ‘eerst betalen, dan spelen’ model gaat. Verder legt het geen in-app aankopen op, terwijl je de ene na de andere voorbij gaande vijand doormidden hakt met je zwaard.

Doodle Chase HD of Fancy Pants Adventure?

GU DI Doodle Chase groot screenshotHet is al zo sinds de invoering van de App Store en sporadisch laait het nog steeds op: ophef over Apple’s toelatingsbeleid tot haar eigen online winkel. De ene ontwikkelaar kan rekenen op drie weken uitstel omdat een rond pictogram in een app wel erg doet denken aan dat van Apple zelf, en de andere ontwikkelaar komt weg met het kopiëren van een hoofdpersoon van een andere game. Doodle Chase HD, dames en heren, is géén Fancy Pants Adventure. Het is alleen erg sterk ‘geïnspireerd’ door het Flash-platformspelletje waarin je zoveel lucht meepakt als je springt. Dit is gewoon een eindeloos renspelletje waarin je weer over objecten heen springt en onder andere objecten door duikt en dat zo ver mogelijk doet om highscores neer te zetten. Ondertussen krijg je doelstellingen voorgeschoteld die je aan het spelen houden en liggen overal munten waardoor je upgrades kan kopen zodat je makkelijker je eigen highscore verbetert. Het spelconcept werkt als een trein, maar omdat ontwikkelaars steeds nieuwe dingetjes proberen te verzinnen, worden spellen nogal eens wat gezochter en te ver doorgevoerd in dit genre. Dat is hier niet zo, en dat is nu net het wrange. Het simpele stijltje van Fancy Pants Adventure maakt Doodle Chase HD een overzichtelijk, vlot en tja… leuk spelletje. Ware het niet dat je objecten wel erg snel onverwacht raakt.
Downloaden: Doodle Chase (gratis)

GU DI Doodle Chase HD iPhone iPod touch

Mole Kart 2 Evolution: Mario Drifting

GU DI Mole Kart 2 Evolution iPhone iPod touchEen opvolger al binnen een jaar tijd uitgeven: geen probleem in de App Store. Mole Kart 2 Evolution is het tweede deel van het kartspelletje, waarin je de opdracht krijgt vooral lekker driftend de circuits door te zoeven. Ergens in die zin hadden we ook de woorden ‘cartooneske en ‘kleurrijke’ kunnen zetten, want dat zijn termen die zeker voor deze game opgaan. Racen doe je hier met een vette Mario Kart-achtige saus, al zijn power-ups in het spel ondergeschikt aan slides die je kan maken en munten die je onderweg kan pakken. Want zo werkt Mole Kart een beetje: als je het onder de knie hebt, merk je helemaal niks meer van die power-ups. Dat wil het deelnemersveld nog wel eens splijten zou je zeggen, maar wees niet bang: een online multiplayer is niet voorhanden. Wel zijn er 58 verschillende Quest-uitdagingen, 32 karts en 45 kartaccessoires om bij elkaar te sprokkelen. Dat gaat ditmaal erg ver: je moet er niet raar van op staan te kijken dat je autootje gaandeweg steeds verder evolueert naar een object zonder wielen.
Downloaden: Mole Kart 2 Evolution (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Infinite Warrior

GU DI Infinite Warrior iPhone iPod touchHè, was dat een foutje? Het trok in ieder geval onze aandacht: het nog gloednieuwe iPhone-spel Infinite Warrior was vanochtend zomaar even afgeprijsd naar niks, om nu weer ‘ouderwets’ 2,39 euro te kosten. Misschien was het een traktatie tussendoor omdat het spel al meer dan 30.000 keer is gedownload in de eerste vier dagen? Dat zijn geen misselijke cijfers voor het spel van de ontwikkelaar Empty Flask Games, die met Infinite Warrior iets nieuws probeert. Het spel hanteert namelijk het principe van het eindeloze renspel-genre, maar vervangt het springen voor het knokken met tegenstanders die je op je pad tegenkomt. En dat zijn er nogal wat. Ridders rennen op je af en worden ingeluid door een pijl die op het scherm verschijnt. De richting die die aangeeft, dien je razendsnel uit te voeren op het scherm. Doe je dat niet, dan leg je het loodje – en met die basis is er een nieuw highscore-spel geboren. Infinite Warrior brengt het spelidee met enige visuele flair in beeld, waarbij je tegenstanders letterlijk doorklieft met een zwaard en het bloed in het rond vliegt. De gameplay wordt uitgediept door allerlei geheimen (objecten, upgrades, dat werk) die je kan traceren door adequaat te reageren op kleine groene pijltjes op de achtergrond. Het is zorg voor later: eerst maar eens zien te overleven tegen de dodelijke timing van de tegenstander.
Downloaden: Infinite Warrior (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Er zijn ook wel wat leuke spellen in de virtuele uitverkoop vandaag, maar zo gaat dat elke dag natuurlijk:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, iculture speelt, kartgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.