iOS game-update: Hide Totem, daten met Become a Pick Up Artist en zagen met Dust Fighter

Het puzzelspel Hide Totem voor de iPhone moet je laten liggen, maar Dust Fighter en Become a Pick Up Artist zijn lekker. Zagen en versieren!

GU WO Dust Fighter zagen iPhone iPad highscoregameWeg met de gebaande paden! Vandaag voelen we ons bekocht met een puzzelspelletje dat nog helemaal niet rijp was voor de release en duiken we op twee spelconcepten die we nog niet eerder hebben besproken in de iOS game-update. Ooit. Become a Pick Up Artist mag je zeker niet te lichtzinnig opvatten: dat spel gaat er mooi even voor zorgen dat je binnenkort weet hoe je een vrouw versiert. En Dust Fighter is al helemaal bijzonder: een highscore-spel waarin je een decoupeerzaag speelt!

Puzzelen met totempalen: Hide Totem

GU WO Hide Totem iPad iPhoneWe weten niet waar het iPhone-spelletje Robber Rabbits in de App Store is gebleven, maar de Cut the Rope-achtige puzzelgame was verdienstelijk in elkaar gedraaid en dat is reden genoeg om even naar Hide Totem te kijken, een nieuw puzzelspel van ontwikkelaar Grizzly Jr. Er is geen trailer van voorhanden, dus als je het interessant uitziende spelletje wil proberen, mag je in de buidel tasten. En we geven nu alvast het prangende advies af: doe dat niet. Hide Totem is in essentie een leuk puzzelspel waarin je met gekleurde vikings gekleurde totempalen moet bereiken. Je veegt vanaf een viking om hem de goede kant op te laten lopen en zo moet hij zijn paal bereiken. Vikings kunnen langs elkaar heen lopen, maar niet langs grijze palen. En daarom kan je die verven met een beperkt aantal gekleurde kwasten in het spel… die je er natuurlijk bij kan kopen als ze op zijn. Dat is al een betwistbaar concept, maar veel erger is dat Hide Totem simpelweg nog lang niet af is. Het spel werpt je in het diepe zonder instructies, geverfde totempalen en vikings springen soms terug in kleur en al in level twee wacht een uitdaging die met die ontbrekende uitleg gewoon niet te halen valt. En we hebben wel eens een puzzelspelletje gespeeld… om het zo eens uit te leggen. Het ultieme bewijst dat Hide Totem nog niet had moeten uitkomen, is dat de extra koopbare verf nog geen prijs heeft en helemaal niet koopbaar is. Als jullie nou met een grote boog om dit spel heen lopen, vragen wij ondertussen ons geld even terug.
Niet downloaden: Hide Totem (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Je verwacht het niet: Dust Fighter

GU WO Dust Fighter iPhone iPad screenOké, nu hebben we echt alles gezien! Dust Fighter is een nieuwe highscore-game waarin je met een DECOUPEERZAAG speelt. Ja, echt waar! Het is een promospel van gereedschapsmerk Bosch en als je flink aan de weg timmert – om maar even stijl te blijven, win je er bovendien echte prijzen mee. Maar het meest beangstigende is misschien nog wel dat het spelconcept werkt. Door de iPhone te kantelen, stuur je de zaag naar links en rechts en zo volg je voor zoveel mogelijk punten zoveel mogelijk de aangegeven lijn. Daar word je onderweg echter steeds meer bij lastig gevallen door veilen, schroevendraaiers, spijkers en tangen langs de lijn. Gelukkig kan je met een decoupeerzaag van Bosch ook gewoon springen om een stukje hout over te slaan, zodat je highscore niet meteen teneinde is. Handig spul toch. Verder heeft Dust Fighter missies om te halen, upgrades om te verkrijgen, bonussen met stofzuigerzakken die alles opzuigen en géén in-app aankopen. Het is echt een compleet highscorespel dat nog best leuk is ook. Maar kan het met zo’n thema aan de wielen zagen van gevestigde concepten?
Downloaden: Dust Fighter (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Become a Pick Up Artist

GU WO Become a Pick Up Artist iPhoneAh mooi, spellen waar we wat van leren, daar hebben we wat aan. Become a Pick Up Artist moet je niet te licht nemen. Het lijkt misschien een spelletje waarin je dames moet verleiden verpakt in een licht verhaaltje met zelfs een complete stad met gebouwen waar je uit kiest, maar het is een heuse versiersimulator! Nick Savoy (president van Love Systems) en Cajun, de winnaar van versierprogramma Keys to the VIP (wij hebben óók geen idee!) verleenden hun medewerking aan de totstandkoming van Become a Pick Up Artist. Zij moeten ervoor zorgen dat je ook in het echt wat aan de gesprekjes in het spel hebt. Ondertussen kan je eindeloos oefenen op de twintig cartooneske vrouwen in het spel die heel lastig allemaal andere personages hebben. Gelukkig heb je handige tools als een x-ray bril die door kleding kan kijken bij de hand! Het is een onnozele verschijning, dit Become a Pick Up Artist, maar what the hell, het is eigenlijk erg grappig, veel goedkoper dan een boek met tips en je kan altijd nog zeggen dat je het in een dronken bui per ongeluk uit de App Store hebt gehaald.
Downloaden: Become a Pick Up Artist (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 19:27
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.