Kindle-app voor iOS aangepast voor blinden en slechtzienden

De Kindle-app voor iOS heeft allerlei toegankelijkheidsopties gekregen. De app kan boeken voorlezen met VoiceOver, zoomen en AssistiveTouch gebruiken.

amazon kindle ios icoonSlechtzienden die graag een boek lezen. Klinkt niet als een logische combinatie, maar dat is het wel. Amazon heeft de Kindle-app voor iOS namelijk een update gegeven en er allerlei toegankelijkheidsfuncties aan toegevoegd. Zo is er nu ondersteuning voor braille-displays die je op de iPhone kunt aansluiten. Ook is er ondersteuning voor toegankelijkheidsfuncties die standaard in iOS aanwezig zijn, zoals Zoomen en Assistive Touch (te vinden via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid). De Kindle-app voor iOS ondersteunt bovendien VoiceOver, zodat je de meer dan 1,8 miljoen titels die in de Kindle Store te koop zijn kunt laten voorlezen.

kindle boek omslaanAmazon grijpt meteen de gelegenheid aan om wat reclame te maken voor het eigen aanbod: meer dan 300.000 boeken zijn exclusief via de Kindle Store te koop en meer dan 900.000 boeken zijn goedkoper dan $4,99. Dat zal voor veel mensen dan ook de reden zijn om boeken via de Kindle Store te kopen: ze zijn goedkoper dan wanneer je bij Apple’s iBookstore gaat shoppen en bovendien is er veel meer keuze. De Kindle-app heeft voor slechthorenden ook een nieuwe functie gekregen, namelijk Stereo-to-Mono (handig voor mensen met gehoorhulpmiddelen). Er zitten nog meer functies in de update, zoals de mogelijkheid om de tekst per karakter, per woord, per regel of continu te laten voorlezen. Je kunt ook vooruit- en achteruitspringen in de tekst. Net als lezers met een normaal leesvermogen kun je als slechtziende notities toevoegen, bookmarks plaatsen, woorden opzoeken in het woordenboek en meer.

Downloaden: Kindle (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 17:27
Categorie Boeken
Onderwerpen blind, boeken, kindle, slechtziend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.