iOS game-update: Heroes and Castles, Rise of the Blobs en Nederlandse Gunslugs

Heroes and Castles is een defense-game op iPhone en iPad waarin je zelf meedoet met de strijd en Gunslugs is een nieuwe Nederlandse game.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Heroes and Castles iPhone headerHet is me het gamedagje wel weer vandaag. We openden vandaag met twee opzienbarende nieuwe games voor iPhone, iPod touch en iPad: een oude gameserie gaat op volle toeren in Final Fantasy All the Bravest en er gaan een heel hoop mensen verslaafd raken aan Temple Run 2 (zie ook onze videoreview daarbij!). Real Racing 3 showt een nieuwe trailer en Angry Birds Rio is tijdelijk gratis. What’s more to like? Nou: actie-strategiespel Heroes and Castles, gratis puzzelaar Rise of the Blobs en het nieuwe Nederlandse actiespel Gunslugs!

Nederlandse Gunslugs is uit

GU DO Gunslugs iPhoneOrangepixel, de meest productieve iPhone-ontwikkelaar van Nederland, heeft met Gunslugs vandaag haar nieuwste game uitgebracht. Het spel voldoet aan de twee grote verwachtingen die de ontwikkelaar inmiddels heeft in te lossen: het bevat een ruwe pixelstijl en pittige oldskool actie. In Gunslugs kies je uit twee personages die in de nacht in een industrieel gebied worden gedumpt en daar maar moeten zien te overleven. Wel in een actieve rol: je loopt zelf vooruit met pijltjes naar links of rechts en stormt zo het kwaad tegemoet. Vijanden zijn flink bewapend en schieten met hun lust en hun leven. Je eigen schietknop en een springknop zijn je antwoorden, en al snel ontstaat er totale chaos in beeld van alle rondvliegende munitie, die gaandeweg in steeds meer soorten en maten voorkomt. Bijzonder is de extra dat je gebouwen naar beneden haalt door erin te stappen met de springknop. Die gebouwen bevatten bovendien rustpunten waardoor je soms even op adem kan komen. Iets wat je zeker in het begin wel nodig hebt in Gunslugs. Het spel speelt weliswaar soepel en het is eenvoudig twee kanten op te richten en snel te reageren, maar Gunslugs legt de lat hoog. Aanzwengelen, dat oldskool gametalent!
Downloaden: Gunslugs (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Rise of the Blobs: snel, drop op die blob!

GU Do Rise of the Blobs iPhoneSinds 3D mogelijkheid is in gamesland, zijn er al varianten op Tetris en match-3 waarin je het speelveld moet ronddraaien om blokken te combineren. Vaak niet erg leuk. Het werkt nou eenmaal niet zo overzichtelijk, een speelveld waarvan je maar een deel in beeld hebt. Rise of the Blobs countert de kritiek op het spelprincipe met een leuk thema. Je speelt zelf met een marshmallow aan de top van een rond eiland waar gekleurde blokken drilpudding langzaam omhoog komen zetten. Als ze aan de top zijn, ben je af. Maar daarvoor heb je een arsenaal vruchten tot je beschikking. Gooi een groene meloen in een groen vakje pudding, tik die aan en alle groene stukken pudding die direct aansluiten, verdwijnen uit beeld. Appeltje eitje. Op papier. In de praktijk klimt de pudding sneller dan je lief is en draai en gooi je tot je erbij neervalt. Met een speciale kokosbom verwijder je trouwens meteen hele lagen van de stapel en ruim je het veld weer een beetje. Voel je hem aankomen? Na de eerste paar bommen die je krijgt, zijn ze verkrijgbaar als in-app aankoop. Tja, zo gaat dat hè? Laat je er niet door uit het veld slaan: Rise of the Blobs is leuk en wordt nog pakkender als je Facebook koppelt en tegen de scores van je vrienden speelt.
Downloaden: Rise of the Blobs (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Heroes and Castles

GU DO Heroes and Castles iPhoneVan die verdedigingsspelletjes waarin je met een cartoonpoppetje op het dak van een kasteel staat om toelopende vijanden in 2D aan te tikken? Nee, het nieuwe Heroes and Castles voor de iPhone is wel iets ambitieuzer in opzet. Hierin verdedig je een kasteel the hard way. Als ridder, magiër of reparateur meng je jezelf in de gevechten die plaatsvinden om het fort te verdedigen. Dat doe je midden tussen de andere eenheden die je inzet en dat doe je zelfs in een volwaardig – zij het wel ietwat stijf – actiespel. De camera hangt achter je als je binnen de verschillende ommuringen de strijd aan gaat met ogres, ridders en reuzen. Je stuurt met de linkerkant van het beeld en kijkt met rechts. De aanvalsknop maakt de besturing af. Hoe langer, hoe uitgebreider de mogelijkheden: je kan na elk gevecht nog even op stenenjacht en met gevonden stenen maak je power-ups die je tijdens het gevecht kan gebruikem. De moeite waard, want zo’n meteorietenregen helpt je wel even op weg naar de overwinning. Het mooiste aan Heroes and Castles is dat je er, buiten de computergestuurde eenheden om, óók niet alleen voor staat: je kan de game met een tweede speler spelen via Game Center.
Downloaden: Heroes and Castles (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2013, 21:55
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, match-3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.