iOS game-update: GTA V The Manual, Final Fantasy Agito naar Europa en FIFA 14

Niet de minste namen in de iOS game-update vandaag zeg! We bespreken Grand Theft Auto V, Final Fantasy Agito en FIFA 14 voor de iPhone en iPad! Maar eerlijk: je kan er als gebruiker in de Nederlandse of Belgische App Store momenteel nog niks van spelen. Van de nieuwste gratis Final Fantasy weten we dat […]

FIFA 14 iOSNiet de minste namen in de iOS game-update vandaag zeg! We bespreken Grand Theft Auto V, Final Fantasy Agito en FIFA 14 voor de iPhone en iPad! Maar eerlijk: je kan er als gebruiker in de Nederlandse of Belgische App Store momenteel nog niks van spelen. Van de nieuwste gratis Final Fantasy weten we dat hij naar het Engels vertaald zal worden en hebben we een trailer, FIFA 14 is elders uitgekomen en Grand Theft Auto V: The Manual is niet de game zelf. Maar toch: wat een namen!

GTA V heeft officiële Manual-app

GU DI GTA V The Manual iPhoneZo hebben we voor de tweede keer op rij in de iOS game-update een item over Grand Theft Auto V, zonder dat de game daadwerkelijk voor de iPhone en iPad is uitgekomen. Na het praktische en geinige allegaartje dat Grand Theft Auto: iFruit is, is het nu de beurt aan een wat serieuzere applicatie van Rockstar Games. Grand Theft Auto: The Manual is letterlijk de handleiding van het spel. Op de iPhone en iPad. Of is het toch meer een folder voor het spel? Misschien beide. Het spel bevat meer dan honderd pagina’s met informatie over de game en alles komt langs. De besturing. Check. Beschrijvingen van de verschillende buurten in het spel. Ja hoor. Een tour langs activiteiten die je kan doen? Present. En een kaart van de spelwereld waar je naar hartelust door kan vegen en zoomen? Ook van de partij! Zo is is GTA V: The Manual zelfs handig als de game al in je disclade zit. Kan die beste vriend die de hele tijd je bevorderingen bekijkt, alvast een beetje op de kaart aanwijzen waar je moet zijn volgende missie.
Downloaden: Grand Theft Auto V: The Manual (gratis, universeel, iOS 5.0+)

FIFA 14 uitgekomen… ergens anders

FIFA 14 Ultimate Team samenstellenEA Sports heeft FIFA 14 uitgebracht voor de iPhone en iPad, maar wij mogen onze vingerknuisten er nog niet aan branden. In een zogenaamde ‘soft launch’ is het spel alvast in verschillende App Stores uitgekomen, maar Nederland en België ontspringen die dans vooralsnog. De nieuwste telg in de voetbalreeks zal net als First Touch Soccer 14 gratis ter download worden aangeboden, waarbij je in de app 4,49 euro kan neerleggen om toegang te krijgen tot alle traditionele speltypes zoals vriendschappelijke wedstrijd, competitie, toernooi en de managermodus. Zonder de uitgave ben je ‘veroordeeld’ tot Ultimate Team. Een spelmodus waarin je kaartenpakketten krijgt met voetballers, trainers en trainingsmethodes die je kan toepassen om je team beter te maken. Door je spelers goed op te stellen vergroot je de teamgeest en de motivatie van de spelers waardoor je beter voor het daglicht komt als je met je gesprokkelde cluppie mag aantreden tegen de beste teams uit de wereld. De toernooien die je aangaat in FIFA 14 bevatten tegenstanders van verschillende niveau’s, zowel amateur als semi-prof en professioneel. De uitdaging lijkt dus niet voor de poes, maar ja, die kun je natuurlijk nivelleren door in-app aankopen… Verder bal je de resultaten zelf bij elkaar, wat mogelijk is met een uitgebreide klassieke besturing of een nieuwe touchbesturing waarbij je speelt met tikken, vegen en combinaties daarvan. Hoe leuk FIFA 14 is als freemium-game, lees je als het voetbalspel uit is natuurlijk op iPhoneclub.nl.

Trailer van de Dag: Final Fantasy Agito

GU DI Final Fantasy Agito iOSWe hebben geen goede ervaringen met de gratis te downloaden games van Square-Enix, de uitgever achter onder andere de Final Fantasy-reeks. Final Fantasy: All the Bravest is bijvoorbeeld zonder schaamte alsnog op bakken geld van je uit en biedt daar tot dusver nou niet echt speelplezier voor terug. Ja, oké, Drakerider was leuk. Maar nu doet Square-Enix echt zijn best. Final Fantasy Agito ziet er goed uit en lijkt ook nog eens een grote spelwereld neer te zetten. De gevechten die in de trailer zichtbaar zijn, lijken er bovendien op te wijzen dat meerdere spelers tegelijk de handen ineen slaan met elkaar en samen ten strijde trekken tegen de grote blobmonsters en andere rariteiten die de wereld van deze spelserie rijk is. Even een slag om de arm: het zou ook kunnen dat je er alleen voor staat en dat de realtime gevechten gewoon lekker hectisch ogen. Het is nog niet zeker dat Agito naar Europa komt – laat staan wanneer, maar ontwikkelaar Hajime Tabata heeft inmiddels verklapt dat het spel naar het Engels zal worden vertaald. Nou, daar kunnen we wel wat mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.