NOS-app voor iPhone en iPad verhelpt crashes, werkt sneller

De NOS-nieuwsapp voor iPhone en iPad rekent af met vastlopers, laadt vlotter en kan in aangepaste kwaliteit video streamen op iPad.

NOS spotlightDe nieuwsapp van NOS heeft een optimalisatieronde gekregen. De applicatie heeft één nieuwe functie die speciaal de iPad aangaat. Op het tablet is het nu mogelijk voor adaptive streaming te kiezen. Die functie zorgt ervoor dat de kwaliteit van de video zich aanpast aan een minder snelle internetverbinding. Zo hoeft de video niet steeds te laden, maar wordt de beeldkwaliteit een tandje lager gezet. Voor de rest zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd.

NOS voor iPhone en iPad is sneller geworden. Dat merk je niet alleen in de bediening, maar vooral bij het laden van nieuwslijsten. De hoofdpagina met nieuws, maar ook de pagina’s Sport en Voetbal worden daardoor sneller geladen. Als laatste verbeterpunt zegt de NOS-app vastlopers te hebben verholpen.

De nieuwszender van de publieke omroep heeft met de NOS-app de hoogst gewaardeerde gratis nieuwsapp in Nederland in handen. De app scoort met een gemiddelde waardering van vier sterren bijvoorbeeld hoger dan NU.nl (2 sterren), RTL Nieuws Mobile (1,5 ster), De Telegraaf (2,5 sterren), AD.nl Mobile (2 sterren) en Volkskrant.nl Mobile (3 sterren). Van de grote landelijke nieuwsbronnen heeft alleen NRC Reader dezelfde gemiddelde beoordeling, maar daarvoor betaal je 4,49 euro per maand om alle artikelen te lezen.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 18:55
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.