iOS game-update: Great Big War Game 2, Pocket Minions en Dexter the Game 2

De televisieserie Dexter krijgt een nieuwe iPhone-game in de vorm van Dexter the Game 2. In het spel heb je een oneindig aantal zaken voor je liggen die je bloederig kan eindigen in de rol van de psychopaat.

GU MA Great Big War Game header iPhoneZo, de vakantieweek van de iOS game-update zit erop. Na vijf vakantiespecials met verslavende en uitermate geschikte games voor op de camping, gaan we terug naar de iOS gamesorde van de dag. Eerst maar eens even wat rechtzetten wat vorige week door de vingers glipte: Great Big War Game is een strategiespel met Wordfeud-multiplayer, in Pocket Minions bouw en verdedig je een toren en de psychopaat Dexter krijgt een tweede game op de iPhone.

Dexter 2: nu nog plastischer

GU MA Dexter the Game 2 iPhoneAls je, net als ondergetekende, vol verbazing waarneemt hoe iemand zo plastisch kan kijken als Dexter is de gelijknamige befaamde thriller-televisieserie, dan is de trailer van Dexter the Game 2 een aha-erlebnis. Dit najaar doet de psychopaat voor de tweede keer de iPhone-aan in speelbare vorm. In de trailer van Dexter the Game 2 is duidelijk te zien dat je zo nu en dan sluipt en rustig rondloopt op zoek naar cases en aanleidingen in het spel, maar ook dat er een grote open wereld aan je voeten licht waar je vrij doorheen kan bewegen. Daar valt op dat het spel er, ook voor 3D-begrippen op de telefoon, nog niet helemaal overtuigend uitziet. In een glimmende SUV rijd je met een slakkengang door lege omgevingen, waarin de personages die er rondlopen vooralsnog iets poppigs hebben. Misschien zijn we te kritisch. Dexter 2 belooft namelijk een spel zonder einde te zijn, omdat er elke keer een nieuwe case voor je wordt aangemaakt. Daarnaast vergaarde deel 1 van het spel in Nederland keurig 94 App Store-recensies met een gemiddelde beoordeling van 4 sterren – en dat spel ging visueel nog even onderdoor aan de trailer die we nu zien. Dit najaar weten we of we Dexter 2 opgehakt in de zee kunnen mieteren – of niet.

De hoogte in met Pocket Minions

GU MA Pocket Minions iPhone toren bouwenHet genre waarin je een toren opbouwt en het leven van de bewoners beheert, op de iPhone zo succesvol ingeluid met Tiny Tower, valt nog wel te verfrissen. Die visie van ontwikkelaar SiuYiu heeft vorige week eindelijk Pocket Minions opgeleverd. Een nieuw micromanagementspel waarin je een toren opbouwt. Ditmaal met een fantasierijke, middeleeuwse inborst, want je bouwt een grote kerker voor magiërs en ridders die draken van de daken moeten slaan om voor hun eigen leven te vechten. Je hebt daarbij ongewoon veel te maken met de personages zelf. Je kan ze oppakken en naar andere verdiepingen slepen en aanzetten tot nieuwe projecten om nieuwe krachten en mogelijkheden vrij te spelen. Met voorwerpen die je vindt, kan je nieuwe voorwerpen craften en zo ontwikkelt je toren en diens bewoners zich steeds verder. Helaas – de enige Nederlandse App Store-recensie onderstreept het maar eens – bestuurt Pocket Minions niet zo goed. Het aansturen van manschappen is tamelijk lastig als het oppikken ervan zo nauw luistert, zeker bij bediendes die je er elke keer aan moet herinneren dat ze fornuizen moeten blussen en het toilet moeten opschonen. De draken strijden met je eigen frustratie als grootste vijand van het spel.
Downloaden: Pocket Minions (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=G-7qxP4HnB4

Trailer van de Dag: Great Big War Game

GU MA Great Big War Game screenshotDat is nog eens multiplatform. Het net op de iPhone en iPad uitgebrachte Great Big War Game is er ook voor Android en is momenteel ook nog in ontwikkeling voor de pc, Mac en… de BlackBerry Playbook. Op alle platformen kunnen de spelers van dit nieuwe online strategiespel tegen elkaar strijden. Dat gebeurt om beurten, waarbij de spelers controle nemen over team blauw of team rood en daarmee de strijd met elkaar aangaan. Je hebt de coördinatie over lichte artillerie, stilstaande verdedigingskanonnen, zwaar bewapende manschappen en een handvol voertuigen waarmee je elke beurt een gegeven aantal stappen mag bewegen en mag aanvallen. Mocht je het nog niet doorhebben: Great Big War Game is de opvolger van het net zo cartooneske Great Little War Game en 2,5 miljoen downloads en flink wat maanden later, ziet de serie er eens heel wat beter uit in onze knoesten. De humoristische beelden gaan goed samen met de toegankelijkheid van het spel, waarin je echt wel even wat manieren kan en moet verzinnen om de tegenstander te dwarsbomen. Geen trek in het online avontuur? Dan kan je nu ook nog een verhaallijn van 50 missies volgen. Kleine jongens worden groot.
Downloaden: Great Big War Game (€2,39, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=migwEdiNxq4

De koopjeshoek

Met het hervatten van de gangbare iOS game-update, is ook de koopjeshoek terug van even weggeweest. Dit zijn de leukste gamesaanbiedingen van vandaag:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 19:23
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.