iOS game-update: gratis online game RAD Soldiers, Shadow Warrior en Anomaly Korea

Het is de laatste donderdag van het jaar waarop Apple games en apps toelaat tot de App Store voor de iPhone, iPod touch en iPad en we zijn werkelijk overspoeld met spellen vandaag. We hadden al aparte artikelen voor Final Fantasy IV, Ravensword Shadowlands, Cut the Rope-opvolger Pudding Monsters en Where’s My Christmas. En we […]

GU DO header RAD Soldiers universeelHet is de laatste donderdag van het jaar waarop Apple games en apps toelaat tot de App Store voor de iPhone, iPod touch en iPad en we zijn werkelijk overspoeld met spellen vandaag. We hadden al aparte artikelen voor Final Fantasy IV, Ravensword Shadowlands, Cut the Rope-opvolger Pudding Monsters en Where’s My Christmas. En we blijven doorgaan. In deze iOS game-update drie aanraders: Shadow Warrior is een kekke retro-shooter, Anomaly Korea een prachtige omgekeerde tower-defense game en RAD Soldiers een aanstekelijk online strategiespel.

En, speelt Shadow Warrior een beetje?

GU DO Shadow Warrior iPhone iPod touchPas deze week wisten we dat de opvolger van het bekende schietspel Duke Nukem 3D vandaag uit zou komen op de iPhone en iPad. Dat is gebeurd met een grote verrassing: Shadow Warrior is gratis. Voor nop neem je dus een duik in een shooterverleden dat zich afspeelt in Azië, inclusief stereotypen als maffia, tempels, werpsterren en ga zo maar door. Het tempo van Shadow Warrior valt meteen op: dat ligt echt onvoorstelbaar hoog. Je kan bijna door de omgevingen zweven, zo snel ga je. Het voelt een beetje tegenstrijdig met de tien uur aan gameplay die ontwikkelaar 3D Realms belooft in het spel, maar misschien heeft dat te maken met de moeilijkheidsgraad. Zelfs op het simpelste niveau wordt je namelijk aardig aan gort geschoten met de besturing van Shadow Warrior. Die is beter dan we dachten: lopen met een stick links en kijken met de rest van het beeld gaat heel aardig – maar dat maakt het spel nog niet übercontroleerbaar en makkelijk. Het is gewoon niet voor deze besturing gemaakt. Verder doet Shadow Warrior denken aan Duke Nukem: het is grofgebekt, heeft geinige knipoogjes hier en daar en vooral veel geheimen in de levels. Niks houdt je tegen voor dit prijskaartje. You are a tiny grasshopper!
Downloaden: Shadow Warrior (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Tower-offensive op zijn best: Anomaly Korea

GU DO Anomaly Korea iPhone iPadMieters, wat een goed spel om ondergesneeuwd te raken op zo’n dag. Uitgever Chillingo zette vol vertrouwen in op de allerlaatste gamesdonderdag van het jaar met haar strategiespel Anomaly Korea, maar kijk naar de App Store en het spel blijft op haar lanceringsdag een beetje achter. Oeps! Nu maar hopen dat het geen lange termijn-effect heeft op dit tweede tower-offense spel, dat er nóg mooier uitziet dan de met lovende recensies overladen Anomaly Warzone Earth. In dit spel schakel je opnieuw manschappen en voertuigen naar eigen inzicht in op stratenplannen die worden verdedigd door vijandige torens, en probeer je zo het vijandige kamp te overlopen. Dat doet de game met een ongelooflijke verve. Het uiterlijk doet denken aan de beste strategiespellen op pc en spelcomputer en het is één grote show van lichtflitsen, techy effecten, kogels en explosies. Nieuw zijn de Art of War-trials die je nog verder dan het verhaal testen, om Anomaly Korea ook op lange termijn interessant te houden. Maar ja, dan moet het nu eerst maar eens momentum pakken.
Downloaden: Anomaly Korea (€2,69 ter introductie, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: RAD Soldiers

GU DO RAD Soldiers iPhoneWe hebben er een lange tijd geleden wel eens over geschreven, maar waren hem inmiddels helemaal vergeten: RAD Soldiers. Net voor de jaarlijkse wintersluiting van de App Store is het strategische spelletje plotseling uitgekomen en is het een van de vele manieren waarmee je de kerstvakantie kan doorbrengen. In ieder geval een van de goedkoopste, want RAD Soldiers is gratis te downloaden en online te spelen. Voor verhalende missies mag je 2,69 euro neertellen, maar online kan je de strijd aangaan met vrienden via Facebook en je aangemaakte nickname. Je komt in beide standen terecht op een spelveld met een aantal soldaten waarmee je de tegenstander moet omleggen. Dat doe je in beurten waarin je beperkte ruimte hebt om de manschappen te verzetten en te laten schieten tegen de vijand. Het principe is oud, maar in een erg leuke 3D-jas gestoken in RAD Soldiers – een game die er zelfs nog speciale aanvallen per soldaat aan toevoegt. Dat het gratis is, betekent dat je echt geld kan steken in het opwaarderen van je team en dat de verhoudingen op het slagveld beïnvloed kunnen worden door investeringen. Maar hee… een beetje strategie moet je ook hebben, vlak dat niet uit.
Downloaden: RAD Soldiers (gratis, universeel, iOS 3.1.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, korea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.