iOS game-update: flirten met Test for Friends Nederlands, Rally the World en Oceanhorn

Test for Friends Nederlands kan wel eens groot worden: het is een spelletje waarin je met Nederlandse onbekenden kan zien hoeveel je matcht.

Test for Friends Nederlands iOS iPhoneLet op: vandaag hebben we een game in de iOS game-update die wel eens naar grote hoogten kan klimmen in de App Store. Ja, Rally the World waarin je nu eens niet de rallycoureur maar de navigator bent is leuk – maar die bedoelen we niet. En ja, Secret Castle is een frisse wind in het slapende genre van hidden object-games, maar die bedoelen we ook niet. En ja, Oceanhorn lijkt écht The Legend of Zelda voor de iPhone te gaan worden… maar we doelen op Test for Friends Nederlands. Spel… of flirthulpje?

Test for Friends Nederlands: dit gaat groot worden

Test for Friends Nederlands vragenLet op: dit gaat groot worden. Test for Friends Nederlands is een uit Duitsland overgewaaide applicatie waarin je zoveel mogelijk persoonlijke vragen moet zien gelijk te hebben met vrienden waarmee je speelt. Je krijgt om de beurt drie vragen voorgelegd die de ander vervolgens zoveel mogelijk hetzelfde moet beantwoorden. Of naar eigen inzicht moet beantwoorden en dan maar bekijken of je elkaars vriend wel bent. Tja, alsof dat afhangt van vragen als ‘Liever 50 worden met 10 miljoen of 100 jaar oud worden?’ Voor elk gelijk antwoord stijgt de vriendenmeter en na drie vragen is de ander aan de beurt. Je kan zelf nog aangeven welke maximaal drie vragen een vriend krijgt, en daarvoor kan je hartjes inzetten die je natuurlijk kan bijkopen in de app. Maar het sterke punt in Test for Friends Nederlands moeten we nog benoemen hoor: als je eigen Facebook-vrienden het niet spelen, kan je onbekende aangemelde spelers vinden en sorteren op locatie en leeftijd. Maar tel daarbij op dat je met elkaar kan chatten tegen betaling van hartjes, en je hebt een verkapte en verslavende flirtdienst…
Downloaden: Test for Friends Nederlands (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Rally the World: als navigator crossen

GU DI Rally the World iPad iPhoneWeet je wat je veilig kan stellen? Dat Volkswagen hoofdleverancier is van gratis racegames op de iPhone en iPad. De nieuwste game in de promotionele rij is Rally the World, en deze moet de Volkswagen Polo wat kracht bij zetten. Op een ludieke manier, kunnen we gerust toevoegen. In Rally the World ben je de navigator in een rallyauto. Op het moment dat de automatisch gestuurde auto een groene streep overrijdt, druk je het commando in beeld dat overeenkomt met de eerstvolgende pijltjes bovenin je scherm. Niet veel meer dan een spelletje nadoen en timen, maar Rally the World legt er een laagje diepgang in door de optie te geven je op sommige punten een turbo-variant van het normale commando te geven. Zie het als je jokers: als je die goed inzet, haal je een hogere snelheid… en doe je het een paar keer na elkaar, dan haal je er nog meer uit. Met dertien tracks uit het WRC rallykampioenschap is het spel niet al te uitgebreid, maar wel eens lekker anders en bovendien uitdagend genoeg om een topscore neer te zetten.
Downloaden: Rally the World (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Secret Castle: kantelen in kamers

GU DI Secret Castle iPad iPhoneEr zit doorgaans niet zoveel afwisseling in het genre hidden objects. Wat heet: het is één van die spelgenres waarin eigenlijk constant dezelfde spellen worden uitgebracht in een ander jasje. Secret Castle haalt daar zijn neus voor op. Ja, het is wel een spelletje waarin je objecten voor je neus krijgt die je moet terugvinden in de omgeving voor je, dat wel. Maar het heeft er wel een andere besturing omheen bedacht. Je bestuurt Secret Castle als het ware als een kijkdoos waarmee je door het kantelen van de iPhone of iPad de positie van je oog kan bepalen. Zo kan je ineens wèl een object achter een vaas, stoel, plant of doos vinden. Geinig gedaan, maar of het nou beter speelt dan een 2D-tekening waar je alleen maar een vinger over hoeft te bewegen om rond te kijken… Ook de tekeningen van de personages met het blauwe haar zijn niet de fraaiste tekeningen die we tegen zijn gekomen. Maar Secret Castle doet wel iets lekker anders, en bovendien kan je het een periode gratis proberen voordat je 2,69 euro voor de volledige versie neerlegt in het spel.
Downloaden: Secret Castle (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=n7r-qMAWdT4

Trailer van de Dag: Oceanhorn

GU WO Oceanhorn iPhone Zelda-achtig personageFans van welk deel van The Legend of Zelda dan ook, het wordt tijd dat jullie je eens heel rap verzamelen. Het wordt tijd om in de handen te wrijven voor Oceanhorn, een aankomend avonturenspel waar we in januari 2012 in deze rubriek al het eerst over schreven! Oceanhorn laat dus al een behoorlijke tijd op zich wachten, en dat wachten gaat zelfs nog veel langer duren. De ontwikkelaar heeft TouchArcade inmiddels te kennen gegeven dat het spel pas tegen het einde van het jaar wordt verwacht. En dat is een klap in het gezicht hoor, als we de nieuwste bijbehorende gameplay zien van Oceanhorn – want wat ziet deze iOS Zelda er goed uit. Het lijkt met zijn kleurrijke sfeer vooral in het straatje van The Wind Waker te liggen en ook hierin mol je plantjes en potjes met een blond ventje. Dat dient eerst zijn zwaard en schild te vinden op het eerste natuureiland met wat grotten, en trekt er dan op uit in zijn bootje. Het is écht Wind Waker. En we kunnen er niet op wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 21:44
Categorie Games
Onderwerpen flirten, game, iculture speelt, oceanhorn, The Legend of Zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.