iOS game-update: Contract Killer 2, N.Y. Zombies 2, Zombiewood en koopjes

Contract Killer 2 is het vervolg op de enorm populaire iPhone en iPad-game Contract Killer, en we schieten meer op iOS vandaag! Zombiewood is een aanstekelijk gratis spel van Gameloft en N.Y. Zombies 2 laat je online coöp spelen!

GU DO Contract Killer 2 headerZo! We zijn in een duistere stemming vandaag. Dood en verderf slaat de klok, en dat doen we in drie gloednieuwe games waar prachtige bruggetjes tussen zijn te slaan. In Contract Killer 2 besluip en beschiet je bendeleden in New York, en in N.Y. Zombies 2 veeg je dezelfde stad schoon van slenterend gemuteerd gespuis. Zombies dus. En laten die arme zielen nou ook het weerloze slachtoffer zijn van je schietgrage fanatisme in Zombiewood. Voor de liefhebber: twee van de drie games zijn gratis te downloaden.

Contract Killer 2: hóé duur is die sniper rifle?

GU DO Contract Killer 2 sluipschutterContract Killer van Glu Mobile is een schot in de roos. Het originele spel geniet maar liefst 6611 recensies in de Nederlandse App Store en dat is bijvoorbeeld drie keer zoveel als Angry Birds Space! Logisch dus dat de ontwikkelaar wat meer tijd en moeite heeft gestoken om de opvolger net nog iets meer mee te geven, en die opzet is geslaagd. Het is nog steeds een beetje klungelig en de kunstmatige intelligentie van de tegenstanders is nog steeds om te huilen, maar de spelervaring zelf is behoorlijk verrijkt. Je bent niet langer alleen meer een sluipschutter in Contract Killer 2, maar zoekt het heetst van de strijd op. Zo begeef je je meer dan eens midden tussen de schietpartijen, waarin je zelf op aangegeven plekken van muurtje naar muurtje kan lopen om achter te schuilen. Vervolgens ga je uit dekking met de schildknop, en schiet je met de vuurknop eronder. Toch een geweer met zoomfunctie? Dan druk je eerst nog even het vizier in links. Bovendien kan je tegenstanders van achteren besluipen als ze even niet opletten, door het muurtje erachter af te wachten en je aanval te timen met een indicator in beeld. En dan zijn er nog de werpmesjes die je zonder moeite en uit dekking raak kan gooien. Die leggen meteen je tegenstander om en het lijkt bij de introductie alsof het spel geen kunst maar aan is. Maar… die mesjes zijn niet bepaald gratis, zoals wel meer onderdelen van het spel. We hebben nog nooit zulke absurd geprijsde in-app aankopen gezien als in Contract Killer 2. Na de tweede missie kun je bijvoorbeeld drie sniper rifles kopen: de standaarduitrusting betaal je met de flappen die je hebt gespaard in het spel, voor de beste kan je de portemonnee trekken en betaal je 24 EURO. VIER-EN-TWINTIG EURO voor een wapen in een spel. VIER-EN-TWINTIG euro.
Downloaden: Contract Killer 2 (gratis, universele app)

N.Y. Zombies 2: coöperatief knallen

GU DO N.Y. Zombies 2 iPhone coopAls je 24 euro voor een wapen in een game ook wat te zot vindt, maar wel wilt knallen, heb je misschien een boodschap aan de andere nieuwe shooter N.Y. Zombies 2 voor de iPhone en iPad. Die kost tijdens de introductie 1,59 euro. Nog altijd 1,59 euro meer dan Contract Killer 2, maar je krijgt er wel een hoop voor. Een groot arsenaal aan wapens waarmee je de zombie-invasie te lijf kunt, bijvoorbeeld. Maar ook een wat snellere gameplay waarbij je ook zelf kan lopen naast het richten. En als klap op de vuurpijl: N.Y. Zombies 2 heeft een coöperatieve stand waarin je met drie online medespelers de strijd kan aangaan tegen het slenterende virus. Die medestrijders komen trouwens aardig van pas, want het spel heeft er geen enkele moeite mee om 25 tot 30 zombies tegelijkertijd op je af te sturen – en dat lijkt haast wel meer dan het topdown-zombiespelletje dat we hieronder bespreken. Meerdere gebieden van New York worden aangedaan in de game, zoals natuurlijk Times Square en Central Park. Je kan erin sproeien met 25 verschillende wapens en items die je kan upgraden, en met name die items werken coöp erg aardig. ‘Even een molotov-cocktail in de menigte gooien hoor, zo terug!’
Downloaden: N.Y. Zombies 2 (€1,59, introductieprijs, universele app)

Trailer van de Dag: Zombiewood

GU DO Zombiewood iPhone iPod touchHet staat je vrij om bovenstaande schietspellen een stuk stoerder te vinden dan Zombiewood, maar in volle beweging is Zombiewood een stuk beter en leuker afgewerkt dan N.Y. Zombies 2 en Contract Killer 2. En dat niet alleen: het nieuwste spel van Gameloft nota bene is een frisse wind in zowel de zombieknallers als het freemium-genre. In het spel word je aangesteld als acteur in allerlei B-films over zombies. Die aanpak zorgt voor een lekker afwisselende missiestructuur in alle films en omgevingen die je aandoet. De ene keer begeleid je een pizza-etend snotjoch naar huis, de volgende film scene vernietig je alle brandkranen om een theater te blussen. Tussen al het zombiegeweld door natuurlijk. Het spel bedient voortreffelijk met de twee virtuele sticks en in de behoorlijke sessie waarin we het spel al aan de tand hebben gevoeld, is ook de in-app winkel qua prijzen opvallend vriendelijk. Het geld komt met bakken binnen in de missies en daarvan kom je een heel eind met het upgraden van wapens. Leuk is dat je bovendien automatisch geld krijgt van de app in de vorm van filmroyalties, en dat bedrag wordt steeds hoger naarmate je meer films uitspeelt. Daarnaast kan je per missie ook nog eens vijf (!) doelstellingen halen en daarmee is de herspeelbaarheid ook goed voor elkaar. Zombiewood is verrassend afwisselend in zijn missiestructuur, speelt lekker en ziet er geweldig leuk uit. Onze keuze van de dag.
Downloaden: Zombiewood (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Meer vermakelijke games in de aanbiedingenhoek van de dagelijkse iOS game-update. Squids Wild West is vandaag gratis, wat vind je daarvan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, glu mobile, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.