iOS game-update: Borderlands Legends, Shardlands, Save Yammi Halloween en koopjes

Save Yammi is een nieuwe Cut the Rope-kloon voor de iPhone die je maar beter kan laten liggen, Shardlands is een meeslepend nieuw science-fiction spel en Borderlands Legends is uit de doeken gedaan voor de iPhone en iPad.

GU WO Shardlands iPhone iPod touchOp de valreep voordat we deze iOS game-update publiceerden verscheen Letterpress, een nieuw strategisch woordspel van de maker van de ooit fenomenale Twitter-app Tweetie. Ga die zeker proberen. Het is niet het enige sterke gamenieuws van vandaag. We weten inmiddels ook meer over de iPhone-versie van schietspel Borderlands en Sharderlands is een origineel sci-fi spelletje dat puzzelen en timen combineert.

Dit is Borderlands Legends

GU WO Borderlands Legends klein screenshotMaandagochtend kopten we verlekkerd dat er een Borderlands-spel voor de iPhone en iPad aan zit te komen, en inmiddels weten we behoorlijk wat meer over de game. Dat wordt in tegenstelling tot zijn grote broer op de Xbox 360 en PlayStation 3, géén schietspel dat je vanuit de ogen van de hoofdpersoon bekijkt. Het wordt wel een schietspel, maar dan van bovenaf bezien en qua tempo een tandje terug. Het belooft een RPG te worden waarin je een bekende groep handlangers (Brick, Lilith, Mordecai en Roland) begeleidt in gevechten in het bekende wasteland. De personen rust je gaandeweg uit met steeds beter wapentuig met het geld dat je krijgt, en daar belooft de advertentie maandag een hele sloot van. De missies houden geen verhaal aan, maar worden willekeurig gegenereerd. Een complete sloot aan ingrediënten voor een freemium-spel waarin je bijbetaalt voor goede wapens en specialiteiten, maar niets is minder waar. Borderlands Legends komt uit op woensdag 31 oktober en komt dan voor de iPhone (€3,99) en iPad (€5,49) apart.

GU WO Borderlands Legends iPhone shot 2

GU WO Borderlands Legends groot screenshot

Save Yammi Halloween: trucje voor treats

GU WO Save Yammi iPhoneEr zijn inmiddels zoveel Cut the Rope-varianten verschenen, dat we er doorgaans geen aandacht meer aan besteedden. Save Yammi was een recente toevoeging die een maand geleden het levenslicht zag voor de iPhone. We hebben het spelletje met de oranje halfbroer van Omnom uit Cut the Rope lekker laten stikken, zo rechtstreeks gekopieerd zijn de kleuren en de spelideeën. Nu is er een Halloween-variant van Yammi opgedoken en strijken we met de hand over ons hart. Dat hadden we niet perse hoeven doen, want het spel is nogal een onverzorgde variant op het bekende spelprincipe. Je moet vanzelfsprekend het enige koekje in het schermgrote level in de mond van het grote ogen-monstertje krijgen, en daarvoor kan je de iPhone kantelen om het koekje mee te besturen en op het scherm tekenen om touwen aan te leggen waar het koekje langs stuurt. Zonder alledrie de sterren haal je een level niet en daar knauwt het want allejesses… is dit spel wel getest voor het uitkwam? Kinderlijk makkelijke en moeilijke levels wissen elkaar willekeurig af, touwen tekenen heeft geen enkel nut, het touw kan op maar er is geen indicatie, de levels zijn ondoordacht en oh ja: ER IS GEEN MENUKNOP OM TERUG TE GAAN OF EEN LEVEL OPNIEUW TE PROBEREN. Save Yammi? Save je de moeite! Voor straf linken we alleen de gratis probeerversie.
Downloaden: Save Yammi Free: Halloween (gratis)

Trailer van de Dag: Shardlands

GU WO Shardlands iPhone headerScience-fiction uit de jaren tachtig? Tron? Vangelis? Krijg je het warm? Dan is Shardlands misschien wat voor je – want dat zijn de referenties die we meteen hebben bij dit nieuwe puzzel-sluipspel voor de iPhone en iPad. Shardlands is gemaakt met de Unreal Engine 3 en ziet er prachtig uit. Dat komt mede door een donker kleurenpalet waar door goed gebruik van rode, blauwe en paarse tinten toch een enorm rijk gevoel aan is meegegeven. Maar hoe strak het er ook uitziet: Shardslands heeft ook dankzij de synthesizer-muziek toch een beetje dat suffe gevoel van een plastic sci-fi film uit eind vorige eeuw over zich heen hangen. Een imago dat helemaal in stand wordt gehouden door de gameplay, waarin je een kortharige dame bestuurt door de ondergrond aan te tikken. Met een pijl zie je haar looproute en daarop kan je met andere handelingen anticiperen. Zoals het verplaatsen van vlakken die de grond onder je voeten vormen, telepoorten of schilden die een dodelijke straling naar je tegenstanders kunnen versturen. Schieten is niet aan de orde; het is puzzelen, sluipen en getimed ingrijpen wat de klok slaat. Hoe campy Shardlands ook mag zijn, het spel heeft geen enkele moeite je onder te dompelen in een andere wereld. Een verdienste.
Downloaden: Shardlands (€1,59, universele app, introductieprijs)

De koopjeshoek

Dit zijn volgens ons de leukste gamesaanbiedingen voor iOS-apparaten vandaag:

  • Polara (renspel met schakelen tussen kleuren, €0,79, was €2,39)
  • AstroWings (hectisch vlieg-schietspel, gratis, was €0,79)
  • Qwak (hyperactief platformspel, gratis, was €0,79)
  • Monster Shooter: The Lost Levels (dual-stick schietspel, gratis, was €2,39)
  • Snooker Club (iets met ballen en een vrouw, gratis, was €3,99)
  • Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 19:36
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.