iOS game-update: beelden Nederlandse Heroki, League of Evil 2, 90º en koopjes

Het Nederlandse platformspel Heroki ziet er geweldig uit voor de iPhone en iPod touch. De Rotterdamse ontwikkelaar Picomy heeft er meer beelden van vrijgegeven, waardoor de topper League of Evil 2 even verbleekt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Heroki iPhone iPod touch headerVaste lezers van de iOS game-update hebben ongetwijfeld opgemerkt dat er al meerdere weken in dit jonge jaar geen Game van de Week is uitgeroepen. Die roepen we namelijk alleen uit als we overtuigd zijn dat we een game aan iedereen kunnen aanraden omdat het goed én instapbaar is. En wat een uniek beeld laat deze week dan zien. We zijn halverwege de week en nu al dienen zich drie kandidaten aan: Paper Baron van afgelopen maandag en League of Evil 2 en de breinbreker 90º, die we beide vandaag aan je voorstellen.

Nederlandse Heroki laat meer zien

Heroki iPhone iPod touch screenshotIn december schreven we voor het eerst over het aankomende Rotterdamse spel Heroki, waarvan we een wat vage teaser meteen tot Trailer van de Dag bekroonden. Dat weet ontwikkelaar Picomy donders goed en dus stuurde ze een aantal nieuwe beelden op. Op die beelden wordt vooral meer van de omgeving getoond. De gameplay laat zich definiëren als een actie-avonturenspel waarin je zweeft, puzzels oplost en praat met personages. Je bekijkt het alleen van de zijkant, waardoor het overkomt als een platformspel. Hoofdpersoon Heroki heeft een propellor op zijn hoofd waardoor hij zich niet alleen horizontaal, maar ook verticaal door de omgeving kan bewegen. De nieuwe beelden zien er desondanks niet uit alsof Heroki veel meters te voet zal maken: ze hebben de overeenkomst dat het lijkt alsof je meer zweeft dan loopt. Wat nog veel meer opvalt aan de beelden, is dat ze er werkelijk prachtig uitzien. Ze genieten een eigen tekenfilmachtige stijl en overlopen van de details en goedmoedigheid. Het spel gaat de werelden niet verpesten met enorme knoppen en allerlei gegevens in beeld: je gaat de game besturen met veegbewegingen en de interface wordt zo minimaal mogelijk gehouden. Heroki zal 5 werelden tellen en geeft je daarnaast nog allerlei missies in je eigen thuisdorp waar je altijd naartoe kan vliegen. Meer details lees je op het blog van ontwikkelaar Picomy. Ondertussen plaatsen wij ons favoriete nieuwe beeld nog even extra groot. Het is nog niet bekend wanneer Heroki verschijnt.

Heroki groot screenshot iPhone iPod touch platformer

Verdraaid leuk: 90º

GU WO 90 Degrees iPhone iPod touch iPad puzzelenWe zochten al enige tijd een reden om het puzzelspel 90º te behandelen in de iOS game-update, maar het puzzelspel werd maar niet geüpdatet voor de iPhone en iPod touch. Nu is er wel een goede aanleiding: het spel is namelijk opnieuw uitgebracht met een compleet ander uiterlijK! Alleen de puzzelelementen van 90º – Get Your Head In A Spin zien er nog hetzelfde uit en dat is logisch, want dat gedeelte was al uitermate verzorgd. Jij bestuurt een ronddraaiend mechanisme dat blokjes optilt en ze in de gelijkgekleurde vorm moet stoppen. Zo kan je verder draaien richting het einde van het level. Je haalt een uitdaging als je alle standaardvormen op de goede plek laat eindigen, maar je hebt slechts een beperkt aantal beurten om de klus te klaren. En… elke draai is een beurt. 90º is een absolute hersenkraker én een dikke aanrader. Je moet beurten vooruit denken hoe je wilt manoeuvreren door steeds meer schakels van blokjes en vormen. Er staan zestig levels op je te wachten voor 79 eurocent en dat is in tijd vertaald gewoon heel veel waar voor je geld.
Downloaden: 90º – Get Your Head In A Spin (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: League of Evil 2

GU WO League of Evil 2 ijswereld iPhone iPod touchLeague of Evil was een van de moeilijkste platformspellen op de iPhone en iPod touch. Sterker nog: een uitdaging halen kon in het spel aanvoelen als ware zelfkastijding. Het lag namelijk niet aan de besturing, maar aan jezelf! De besturing van League of Evil is ongekend precies en snel voor een platformer op een touchscreen en raad eens… daar is niks aan veranderd met de introductie van League of Evil 2 vandaag. Wat wèl veranderd is, is de hoofdpersoon. Je speelt niet langer een anoniem hoopje pixels, maar een brede spierbundel die in stripvorm wordt geïntroduceerd. Het hele spel is er vele malen mooier op geworden. De groen-blauwe industrie-omgeving uit de hier onderstaande gameplay wordt later in het spel opgevolgd door lava, jungle, woestijn en natuurlijk een slipperige ijs- en sneeuwwereld. In totaal zijn er 100 levels en kun je er op rekenen dat je meermaals de neiging zal hebben de iPhone van frustratie weg te gooien. League of Evil 2 is ter introductie 79 eurocent in plaats van 2,39 euro en we kunnen hem platformfans écht aanraden. Twijfel je? Download dan de gratis probeerversie.
Downloaden: League of Evil 2 (€0,79, introductieprijs, universele app)
Downloaden: League of Evil 2 Lite (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=cfWWj8bOvgE

De koopjeshoek

Elke dag zijn er talloze tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied op de iPhone en iPod touch. Elke dag pikt de iOS game-update de krenten uit de pap en laat die aan je zien. Komt-ie:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 20:11
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.