iOS game-update: Asphalt 8, Brothers In Arms 3 en Nederlandse Sheep Shack

Asphalt 8 Airborne en Brothers In Arms 3 van Gameloft voor iPhone en iPad laten zich zien op de E3 en zien er fantastisch uit!

GU WO BIA 3 header iPhone iPadHet is de week van de E3-gamesbeurs, en dat is zo ongeveer de mooiste week in het jaar voor de fervente gamer. En echt niet alleen meer als je een Xbox, PlayStation en Nintendo onder je tv hebt staan. Hadden we gisteren met The Division en Battlefield 4 nog twee games die consolegames ondersteunen: nu hebben we echte klappers voor de iPhone en iPad zelf. Brothers In Arms 3: laat maar komen! Asphalt 8 Airborne: “Wauw, kan dit echt op de iPhone?”

Brothers in Arms 3 aangekondigd

GU WO BIA 3 screenshotWeet je nog, dat we een jaar of twee geleden lachten om elke nieuwe consolegame die uitgever Gameloft schaamteloos jatte en ontdeed van alle kwaliteiten van het originele spel? Die tijd ligt zóóó achter ons. Door die toch nog grote successen van die uitgelachen spellen, maar ongetwijfeld ook door de kritiek die Gameloft voor zijn kiezen kreeg, staat de uitgever nu op eenzame hoogte als het om serieproductie van toppers gaat. De volgende veelbelovende klapper heet Brothers In Arms 3, de voorzetting van twee schietspelletjes uit die schimmige periode. Je keert terug naar de Tweede Wereldoorlog, waarin je als soldaat van schuilplek naar schuilplek beweegt om tegenstanders getimed en gericht het leven zuur te maken. Vermoedelijk om onderscheid te houden met de Modern Combat-schietserie mag je niet vrij door de ogenschijnlijk prachtige omgevingen bewegingen. Gameloft baant zelf het pad voor je uit, en jij beweegt van meubel naar meubel, of muurtje naar muurtje, om in dekking te blijven en toe te slaan. De opzet is identiek aan EPOCH, maar de sfeer veel minder fantasierijk.

GU WO Brothers In Arms 3 iPad

Sheep Shack: schapen uit een kubus scheren

GU WO Sheep Stack iPhone screenshotHet is moeilijk te achterhalen hóé het idee is ontstaan, maar het Nederlandse Thumbrgames kwam op het idee een spelletje te maken waarin je schapen moet scheren. En dat is nog maar deel één van het idee. Het andere aspect is dat die schapen eerst gevangen zitten in een kubus en dat je ze daaruit moet tikken of vegen om ze vervolgens pas onder handen te nemen. Sheep Shack is een behoorlijke test voor je reactievermogen. In geringe tijd draai je kubussen om er dieren in te vinden, en als je die er eenmaal uit bevrijdt, moet je snel kijken wat het is en ernaar handelen. Schapen? Scheren met een veeg. Wolf? Schieten. Schapen aan een ballon? Eerst maar eens de ballon doormidden swipen. Hoe lang dat goed gaat, ja, dat is dus echt aan jou. Sheep Shack is gratis te downloaden en daarmee haal je 15 levels in huis. Na een in-app aankoop zijn er in totaal 60 levels. Highscores kunnen uiteraard gedeeld worden in Game Center, op Twitter en op Facebook. Eerlijk: het Whack-a-mole principe is niet echt aan ondergetekende besteed, maar Sheep Shack kan een heel hoop vingervluggen zomaar eens bekoren.
Downloaden: Sheep Shack Free (gratis, universeel, iOS 3.1.3+)
Downloaden: Sheep Shack (€1,79 met alle levels, universeel, iOS 3.1.3+)

Trailer van de Dag: Asphalt 8: Airborne

GU WO Asphalt 8 Airborne wauwDe beste racegame op de iPhone en iPad? Real Racing 3, vermoedelijk. De spectaculairste? Need for Speed Most Wanted totdat hij een beetje repetitief wordt, waarschijnlijk. Maar de leukste op lange termijn? Een spelletje dat je altijd even vlot tussendoor speelt zonder wachttijden voor reparaties of inkomen op het niveau van gigantische politiepatrouilles op de weg: Asphalt 7 Heat. En die krijgt een opvolger. Uitgever Gameloft heeft Asphalt 8 aangekondigd en meteen van een trailer voorzien van werkelijk spectaculaire beelden. En een verklaring voor de bijtitel Airborne. Sprongen met je auto gaan een serieuze rol spelen in Asphalt 8, en we zien in de trailer zelfs dat goede sprongen kunnen leiden naar shortcuts en alternatieve routes. Net als Heat moet dit speelbare potentiële pretpakket voor 89 cent over de virtuele toonbank gaan. Is het al zomer?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, gameloft, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.