Evomail: nieuwe mailapp voor iPhone met profielfoto’s en deelfunctie

Evomail is wéér een nieuwe mail-app voor de iPhone met handige veegbewegingen. De applicatie is strak, snel en heeft pushberichten.

Evomail mailen iPhone iPadWat heeft de Mail-app van Apple in iOS 7 gemeen met Mailbox, Boxer, Seed Mail Triage en Dispatch? Simpel: e-mail zo snel mogelijk afhandelen via veegbewegingen, zelfs zonder een e-mail zelf te lezen. Gewoon, rechtstreeks vanuit de inbox. Je zou zeggen dat de markt van mailapps daarmee in het afgelopen half jaar wel is overspoeld. Maar opgedroogd is hij niet: Evomail van ontwikkelaar Jonathan George is na de introductie op de iPad nu ook beschikbaar voor de iPhone. De applicatie heeft pushberichten, profielfoto’s bij elke mail en natuurlijk swipes. Hij is voorlopig alleen geschikt voor Gmail.

Soepele swipes

De functie van de swipes is een stuk simpeler dan in de concurrenten. Je vindt in Evomail geen herinneringen-functie en kan ook geen taken maken van e-mails. Veeg een mail naar rechts en er duikt een groene vink achter op: archiveren. Veeg een mail naar links en een rood kruis verraadt dat je een mail verwijdert. Het gaat ongelooflijk soepel. De eerste mail waarop je dat kan proberen, is misschien wel de mail die Evomail zelf stuurt. Het verraadt al dat het mailverkeer van je mailadres langs de servers van Evomail wordt gestuurd: een functie die klaarblijkelijk nodig is voor pushberichten.

Evomail schuifmenu Evomail inbox

Schoon uiterlijk

Evomail ziet er heerlijk schoon uit. De app heeft een donkergrijs schuifmenu met alle labels en mappen van je account die subtiel in kleur zijn aangeduid, maar is verder vooral wit. Wel heeft hij blauwe accenten en zet hij een profielfoto bij elke mail neer. Die zie je links van de afzender, het onderwerp van de mail en de eerste twee zinnen. Bovenin vind je een zoekbalk. Trek je de pagina naar beneden, dan ververst hij. Een mail zelf wordt ook lekker clean weergegeven, met drie knoppen en één bijzondere handigheid onderin: een mail archiveren, verwijderen en hem direct toevoegen aan een map. Daar hoef je maar twee drukken voor uit te voeren: een stuk sneller dan de concurrentie. Een antwoord geven doe je door een mail naar links te duwen, je gaat terug naar het overzicht met een veeg de andere kant op.

Mails delen

Een punt waarop Evomail kan verbeteren, is de behandeling van opgemaakte mails. Je kan mails niet in volledig scherm van de iPhone bekijken, er is geen ondersteuning voor landscape en pinchen om te zoomen lukt ook niet. Gevolg: sommige mails zijn te priegelig om te lezen. Wat je dan wel weer kan doen, is mails delen. Echt waar. Via iMessage/ sms, Twitter en Facebook, en je kan de inhoud kopiëren. Er zijn genoeg andere functies: vanuit het schuifmenu benader je verschillende accounts en per account snel je spam, prullenbak, mails met ster en labels. Meerdere mails tegelijk beheren is ook geen probleem: onderin vind je de edit-knop waarmee je berichten selecteert en verplaatst, archiveert of verwijdert. De meest bijzondere functie is dat je contactpersonen als favoriet kan markeren, zodat je ze snel onder de knop hebt bij het schrijven van een nieuwe mail. En ook die functie zit op een logische plek.

Evomail mail terugswipen Evomail conversatie

Zonder poeha

Evomail heeft niet de noviteiten of eigenzinnigheden van eigenlijk elke mailapp die in de inleiding is genoemd, maar is een strakke mailapp zonder poeha. Je kan wel toewerken naar een lege inbox en kan zelfs razendsnel mails verplaatsen naar andere labels, maar todo’s, herinneringen en snelle antwoordmogelijkheden ontbreken allemaal. Heb je die niet nodig? Werp dan absoluut een blik op Evomail.

Downloaden: Evomail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2013, 17:31
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.