iOS game-update: achtbaanspel Nutty Fluffies, Arc Squadron en Knights of Pen & Paper

Op zoek naar Starfox of Lylat Wars voor de iPhone en iPad? Het nieuwe vliegspel Arc Squadron is precies wat je zoekt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO header Nutty Fluffies iPhoneHit-po-ten-tie. Het is heel moeilijk om dat te voorspellen voor nieuwe games die het enorme assortiment op de iPhone, iPod touch en iPad begroeten en zich ertussen voegen, maar we gunnen het alledrie de nieuwe games die we vandaag bespreken van harte. Arc Squadron introduceert het Starfox-gevoel op iOS, Nutty Fluffies is een nieuw en pakkend achtbaanspel en Knights of Pen & Paper is een perfecte ‘oh shit is het alweer zo laat’ RPG die de hele wereld van rollenspellen en Dungeons & Dragons met een knipoog neemt.

Achtbaanrit: Nutty Fluffies

GU DO Nutty Fluffies screenshot iPhoneHij staat in de bingo van veelgebruikte gamereview-teksten: ‘Dit spel is een ritje in een achtbaan’, maar dat is precies wat de nieuwe game van Ubisoft-studio RedLynx is. In Nutty Fluffies heb je een 32 levels met achtbanen waarin het de bedoeling is dat je de finish haalt met zoveel mogelijk hartjes gespaard onderweg. Dat doe je door de achtbaan te versnellen en af te remmen op de baan, om zo sprongen te maken of niet op zijn kop terecht te komen. In een aanstekelijke audiovisuele saus krijg je na elke geslaagde poging de mogelijkheid om de achtbaan weer een karretje langer te maken, waardoor de opdracht moeilijker wordt. Zo verzamel je steeds meer punten, zeker als je andere dieren in de karretjes plaatst dan de standaard muizen. Zo leveren katten bijvoorbeeld extra punten/ munten op als je snel naar beneden roetsjt – maar per kat betaal je twee munten. Die munten heb je ook nodig om nieuwe levels vrij te spelen en ja, er komt een moment dat nieuwe levels vrij duur worden ten opzichte van je prestaties. Gemene trucjes die in-app aankopen met zich meebrengen. Maar goed, zo werkt het nu eenmaal anno november 2012 en als je dat element voor lief neemt, is Nutty Fluffies echt… een geweldig verslavend achtbaanritje.
Downloaden: Nutty Fluffies (€0,89, universele app)

Met een knipoog: Knights of Pen & Paper

GU DO Knights of Pen and Paper iPhoneWat was er eerder, het kip of het ei? Het ‘op papier’ spel Dungeons & Dragons waarin spelers ter plekke hun fantasieavontuur uitzetten, of de RPG-games waarin je in een voorgeprogrammeerd avontuur zit? Knights of Pen & Paper is noch het kip noch het ei, maar allebei! In het spel kwak je vier personages met eigen talenten die je in gevechten laat optreden tegen allerlei monsters. Dat doe je in kerkers en omgevingen die door de verteller van het spel – net als op papier – worden geschetst. Met een flinke dosis humor én een belabberde Engelse vertaling strijden je vier koene helden in beurtelingse gevechten tegen vijanden die zich altijd achter de tafel van de verteller bevinden. Een geweldige inside-joke voor iedereen die wel eens Dungeons & Dragons heeft gedaan. En het mooiste: je neemt niet alleen de controle over je vechters, maar waant je ook de verteller en creëert de missies voor de spelers. Het wordt daarbij niet uitgesloten dat er ook elementen uit de ‘echte’ kamer waar de nerds zitten, zomaar hun intrede doen in het verhaal. Heb je honderdvijftig hordes orcs de pan in gehakt, kan je niet winnen van je eigen elektrische tandenborstel. Zal het echt zover komen? We avonturen nog even verder.
Downloaden: Knights of Pen & Paper (€1,79, universele app)

Trailer van de Dag: Arc Squadron

GU DO Arc Squadron iPhone iPod touchNow do a barrel roll! Als je een warm gevoel krijgt bij deze woorden, heb je waarschijnlijk Lylat Wars en/ of Starfox voor oudere Nintendo-consoles gespeeld en is er goed nieuws voor je op de iPhone, iPod touch en iPad. Arc Squadron is een vandaag uitgekomen game waarin je in een ruimtevaartuig vecht en vliegt tegen al het vijandige in de ruimte. En niet, ruimte als in: het is overal zwart om je heen en je raakt gedesoriënteerd binnen drie seconden, maar ruimte als in leuke en beweeglijke composities van meteorieten, ruimteschepen en gekleurde ruimtebanen die langs je zoeven. Arc Squadron ziet er prachtig uit dankzij de Unreal Engine waarop het spel is gebouwd. Maar het is de besturing die het spel máákt. De camera van het spel bepaalt in welke richting je vliegt, en dat werkt in de hand dat de besturing lekker simpel gehouden is: je veegt over het scherm om je ‘vessel’ te bedienen. Richt je op een tegenstander, dan schiet je automatisch. Met een tik op een vijand schiet je een aparte raket. En, jawel, met een veeg over het scherm doe je een ontwijkende barrel roll. Arc Squadron heeft een groot aantal goed geregisseerde levels waarin je steeds vier sterren kan behalen voor goede acties die je uitvoert, zoals alle power-up kubussen in een reeks pakken en alle tegenstanders in één beweging neermaaien. In het spel kan je upgrades en nieuwe verflagen kopen met geld dat je verdient, en daar hoef je niet perse de knip voor te trekken. Je kan ook zo lang mogelijk proberen te overleven in wormholes voor geld – en daar zet je dan meteen een highscore op. Leuk! Arc Squadron voelt echt als een consoelgame op de iPhone. Er is genoeg te doen, de aankleding is geweldig en je kan een lekker dikke middelvinger opsteken naar in-app aankopen.
Downloaden: Arc Squadron (€0,89, universele app)
Downloaden: Arc Squadron Lite (gratis probeerversie, universele app)

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke game-aanbiedingen voor iOS vind je vanaf vandaag, 1 november, in onze iCulture Deals. Dat is onze dagelijkse rubriek waarin je ook de beste afgeprijsde apps voor de iPad en Mac vindt. De iOS game-update richt zich voortaan dus exclusief op de leukste en beste nieuwe games!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 20:27
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.