Instapaper kopieert een iBooks-trucje in laatste update

De lees-later dienst Instapaper is duurder dan concurrentie Readability en Pocket (voorheen Read It Later), maar stelt daar wel wat tegenover. Na een update hebben de iPhone- en iPad-animatie een iBooks-achtig bladereffect.

Instapaper krijgt iBooks-effectInstapaper, een dienst waarin je artikelen terug kan lezen die je vanuit andere apps opslaat, heeft voor de laatste grote update wel erg goed gekeken naar iBooks. De verschillen tussen Apple’s boekenlees-app en Instapapers Fast Pagination modus zijn klein geworden. Als je ervoor kiest een artikel in de paginamodus weer te geven, zie je dezelfde bladeranimatie en dezelfde voortgangsbalk met puntjes onderin als in iBooks. De vernieuwingen zijn optioneel en maken deel uit van een groter pakket met verbeteringen.

De Fast Pagination modus was al langer beschikbaar in Instapaper, maar die maakte de app er gevoelsmatig niet sneller op. Na de update van versie 2.0 is het omslaan van pagina’s beduidend sneller geworden, ook als je er de optionele iBooks-saus overheen giet.

Een andere noviteit is dat je met een veegbeweging met twee vingers een artikel kan sluiten. Daarmee springt Instapaper in op de trend dat je kan navigeren met bewegingen in plaats van met knoppen. De fullscreen-modus heeft daarnaast een automatische optie gekregen die ervoor zorgt dat het beeld na een paar seconden automatisch op volledig scherm – dus zonder zichtbare navigatie – springt. Op het gebied van uiterlijk kan je eveneens de Twilight Sepia-kleurentint voor het ‘papier’ overal selecteren. Tenslotte zijn er fouten uit de app gehaald en kan je artikelen nu doorsturen naar de tamelijk onbekende apps Drafts en Quotebook.

Met de nieuwe iBooks-paginering heeft Instapaper een nieuwe functie geïntroduceerd die de gratis concurrerende apps Readability en Pocket (voorheen Read It Later) voorlopig ontberen.

Downloaden: Instapaper (€3,99, universele app)

Beeld: iPhoneblog.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2012, 14:23
Categorie Nieuws
Onderwerpen ibooks, instapaper, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.