Instapaper Free krijgt integratie met iPhone-adresboek

Instapaper Free heeft een update gekregen en onthoudt nu je positie. Ook is er integratie met je adresboek en kun je URL's via het klembord importeren.

instapaper iconDe gratis versie van Instapaper heeft vannacht een update gekregen. De nieuwe versie heeft net als de betaalde versie nu geen grafische layout-modus meer, maar alleen een verbeterde tekstmodus. Daarbij zie je de tekst in eenvoudige opmaak, met de foto’s erin geïntegreerd. Er zitten ook een paar nieuwe functies in, zoals het opslaan van je positie en synchronisatie met andere iPhones en iOS-apparaten. Er is gezorgd voor integratie met het adresboek zodat je de mailfunctie makkelijker kunt gebruiken. En er zijn optimalisaties uitgevoerd om de app geschikt te maken voor het retina display van de iPhone 4. Instapaper Free kan voortaan op de achtergrond updates uitvoeren, dankzij de mogelijkheid van iOS 4 om achtergrondprocessen te laten doorlopen terwijl je de app verlaat.


Wat het gebruik van de app nog handiger maakt is de mogelijkheid om URL’s van je klembord (clipboard) te halen. Je ziet in een andere app een interessant onderwerp, kopieert de URL naar je klembord en opent vervolgens Instapaper om het artikel te lezen. Om te voorkomen dat je per ongeluk naar boven springt in een artikel heeft de ontwikkelaar van Instapaper een b
scroll-to-top-beveiliging ingebouwd. Bij het aantikken van de statusbalk springt het artikel niet meteen omhoog.

instapaper free

Instapaper Free is gratis in de App Store te vinden en wordt gesponsord met advertenties. De advertentievrije betaalde versie (€3,99) heeft momenteel geen update gekregen. De laatste versie dateert nog van juni 2010.

Voor wie de app niet kent: met Instapaper kun je allerlei webpagina’s offline lezen. Als je de Read It Later-bookmark in je browser installeert kun je tijdens het internetten pagina’s markeren die je later nog eens uitgebreid wilt lezen. Dat is vooral handig bij lange artikelen, waar je niet meteen aan toekomt. Via de app krijg je de gemarkeerde artikelen vervolgens ook op je iPhone te zien.

Downloaden: Instapaper Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.