Instant messenger Meebo krijgt native iPhone-applicatie

Meebo, opgericht in 2005, komt met een instant messaging-applicatie waarbij je de mogelijkheid hebt om te chatten met je vrienden uit verschillende netwerken vanuit 1 applicatie.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Meebo op de iPhoneWe hebben inmiddels al meerdere verschillende mogelijkheden om te chatten met je vrienden op de iPhone, allemaal met eigen kwaliteiten. Chatapplicaties zoals BeejivIM, IM+, Skype, eBuddy, Fring, Nimbuzz en Trillian zijn allemaal al beschikbaar in de App Store. Toch is er weer een nieuwe mogelijkheid om te chatten via de iPhone bijgekomen. Meebo, opgericht in 2005, is net als enkele eerder beschreven een instant messaging-applicatie waarbij je de mogelijkheid hebt om te chatten met je vrienden uit verschillende netwerken vanuit één applicatie. Meebo ondersteunt diensten zoals Windows Live Messenger, Facebook, Yahoo, Google Talk, MySpace en nog veel meer. Op dit moment gebruiken al meer dan 100 miljoen mensen Meebo via hun browser.

Vanuit de applicatie heb je de mogelijkheid om meerdere chats tegelijk te beheren. Om de applicatie te gebruiken heb je wel een Meebo-account nodig. Deze is via de applicatie aan te vragen. Meebo ondersteunt meer dan 100 netwerken waarop je jouw vrienden kunt vinden om mee te chatten. Je kunt je vrienden indelen in zelfgekozen groepen. Chatten kan ook in landscape mode, je kunt ook in je chatberichten smilies toevoegen en na een chatsessie wordt het gesprek opgeslagen om later terug te lezen. Meebo zou ook sneller zijn dan de concurrentie. De eerste reacties in iTunes zijn echter nog niet zo positief: het programma zou vaak crashen en het is duidelijk een eerste versie. Features zoals groepschat en het versturen van foto’s en filmpje ontbreken.

Chatapplicaties vergelijking op de iPhoneWil je een indruk van de mogelijkheid van enkele chatprogramma’s op de iPhone zodat je een beter beeld kunt krijgen of je Meebo moet aanschaffen dan staat hiernaast een overzicht van enkele applicaties met hun mogelijkheden. Op iPhoneclub verscheen eerder al een vergelijkende review tussen Beejive, IM+, eBuddy en Nimbuzz.

Downloaden: Meebo (gratis)
Bron tabel: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2010, 17:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.