Inkist voor iPad: snel tussen tekengereedschappen wisselen

In de iPad-app Inkist kun je met uitgebreide gereedschappen gedetailleerde tekeningen maken. De kwasten zijn handmatig aan te passen.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

InkistDe Mac-app Inkist heeft nu ook een versie voor de iPad. Met Inkist kun je tekeningen maken met zeer uitgebreide gereedschappen die je zelf kunt instellen. De ontwikkelaars hebben geprobeerd om met zo min mogelijk handelingen het wisselen tussen de gereedschappen mogelijk te maken, zodat je niet te veel wordt afgeleid van het creatieve proces. Om dat te bereiken blijven de benodigde gereedschappen altijd in zicht en verdwijnen ze niet van het scherm als je aan het tekenen bent, zoals in vergelijkbare tekenapps.

InkistInkist bevat een lange lijst van eigenschappen die je vast meer zeggen als je al wat grafische ervaring hebt. Belangrijk om te vermelden is dat de drukgevoeligheid van stylussen als de Adonit Jot Touch, Pogo Connect en JaJa worden ondersteund. Heel fijn is dat de app een andere aanraking zoals het steunen van je hand op het scherm in de wind slaat als je met de Pogo Connect of de Adonit Jot Touch werkt (vanaf versie 4). Ook importeren van PNG- en PSD-bestanden is geen probleem. De echte tekenfanaat kan zich uitleven op de talloze manieren om een kwast zelf aan te passen. De maximum resolutie van de tekeningen in Inkist bedraagt 2048 bij 2048 pixels.

Inkist is afkomstig van de makers van Filterstorm, een app met een Pro-versie die voor €13,99 verkrijgbaar is voor de iPad. Filterstorm Pro doet het goed in de App Store en wordt positief gewaardeerd. Dergelijk succes voor een flink geprijsde app in zo’n overbevolkt genre moet vertrouwen geven in de kwaliteit van Inkist.

Downloaden: Inkist (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 16:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen stylus, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.