Ink voor iOS: nooit meer achterop bierviltje tekenen

Ink is een eenvoudige app voor iPhone en iPad waarmee je snel een tekening kunt maken. Je kunt de tekening daarna e-mailen, naar Twitter en Facebook sturen of printen.

ink iphoneInk is een app die schittert door eenvoud. Met Ink kun je tekeningen maken die je normaal achterop een bierviltje of een servet maakt: kleine krabbels voor als je even niets te doen hebt. Het enige wat jammer is, is dat je niet tegelijk met je iPhone kunt bellen en tekeningen maken. Maar gelukkig is de universele app ook op de iPad te installeren. Colin McFarland, de ontwikkelaar van Ink, maakte eerder de app Pop for iOS: een simpele tekstverwerker die ook al zo’n simpele naam heeft. Maar je moet je niet laten foppen door de eenvoud van deze apps, want Pop krijgt een 4,5 sterrenwaardering en bij Ink zijn de eerste reacties ook overweldigend goed. Bij Pop kon je meteen de app opstarten en beginnen te schrijven. Bij Ink is dat ook het geval: je wil even snel een tekening maken maar hebt geen pen bij de hand. iPhone to the rescue!

Ink toont een wit blaadje ‘papier’ waarop je met zwarte inkt kunt tekenen. Dat tekenen gaat enorm soepel, zoals je op papier gewend bent. Gemaakte tekeningen kun je opslaan in de camerarol, waarbij er meteen weer een nieuw tekenblaadje klaarstaat. Je kunt ook rechtsonder aan het blaadje trekken om een nieuwe pagina tevoorschijn te pakken. Het menu geeft je de mogelijkheid om in de camerarol op te slaan, op Twitter en Facebook te plaatsen, te printen en nog wat andere handelingen te verrichten.

ink-ios-menu-kortInk heeft echter wel twee problemen. iOS 6 voor zo’n simpele app, waarom? En om het menu zichtbaar te maken moet je dubbeltappen op het icoontje rechtsonder in het scherm. Dubbeltappen? De ontwikkelaar zal misschien redeneren dat je bij fanatiek tekenen steeds per ongeluk het icoontje zult raken en daarbij ongewild het menu opent. Maar er was onderaan de pagina (voorbij het scheureffect) nog genoeg plek om de knop neer te zetten. Dubbeltappen is niet logisch. Maar de app is gratis, dus we klagen niet te hard maar we hopen wel wel dat McFarland het in een volgende versie van de app oplost.

Downloaden: ink for iOS (gratis, universeel, iOS 6.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 10:13
Categorie Productiviteit
Onderwerpen freedompop, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.