iPhone-woordspel Ruzzle telt 12 miljoen spelers

Het iPhone-woordspelletje Ruzzle wordt op het moment door meer dan 11 miljoen mensen gespeeld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

RuzzleHet iPhone-woordspel Ruzzle wordt inmiddels gespeeld door 12 miljoen mensen, nadat de game tijdens de kerstdagen opmerkelijk veel werd gedownload. Toen de ontwikkelaar op 21 december melding deed van het aantal spelers, stond de teller namelijk op ongeveer 7 miljoen. In het huidige tempo lijkt de game er vijf dagen over te doen om een miljoen nieuwe spelers te vergaren: tussen 4 en 9 januari nam het spelersaantal toe van 10 naar 12 miljoen. Niet al deze spelers hebben per se een iPhone: Ruzzle is ook voor andere platformen verkrijgbaar.

Ontwikkelaars bespeuren tijdens de feestdagen wel vaker een groei in het aantal downloads in de App Store. Iedereen die een iPhone, iPod of iPad onder de kerstboom vindt, duikt vaak gelijk de App Store in om direct wat leuke apps op de nieuwe aanwinst te installeren. Ruzzle was echter getuige van een heel erg grote groei. Het feit dat de game gratis gedownload kan worden, zal waarschijnlijk hebben geholpen. Spelers kunnen vanuit de app een premium-versie kopen.

Ruzzle staat op het moment hoog aangeschreven in de Amerikaanse App Store-hitlijsten. In Nederland zagen we het spelletje in het verleden ook al vaak scoren. In Ruzzle moet je binnen een bepaald tijdslimiet zoveel mogelijk woorden vinden in een letterveld, waarna je tegenstander dezelfde opdracht krijgt. Op deze manier probeer je er achter te komen wie meer woorden kan bespeuren. Je kunt het spelletje ook met Nederlandse woorden spelen.

Downloaden: Ruzzle (gratis, met in-app aankopen, ioS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 11:30
Categorie Games
Onderwerp ruzzle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.