AppEvent: iPad-avonturenspel Help Volty tijdelijk gratis

Het iPad-avonturenspel Help Volty van Nederlandse ontwikkelaar Pim Voets is vandaag gratis in verband met de actie AppEvent.

Help VoltyHet Nederlandse puzzel-avonturenspelletje Help Volty is vandaag gratis te downloaden, in verband met de actie AppEvent. In Help Volty word je in een mysterieuze steeg neergezet, waarin je al snel een houten doos tegen het lijf loopt. In deze doos zit Volty, een insect dat je koste wat kost moet zien te bevrijden. Dit doe je door gecompliceerde logicapuzzels op te lossen. Help Volty heeft geen tekst of menu’s die je door de game heen proberen te helpen: de ontwikkelaar probeerde bewust de spelervaring zo minimalistisch mogelijk te houden.

De omgevingen in Help Volty zien er sfeervol uit: de beelden in het spel lijken grotendeels handgetekend, waardoor je het idee krijgt naar een schilderij te kijken. Beelden van het spel doen al snel denken aan Myst, maar de vergelijking zou niet helemaal op zijn plaats zijn: je bent immers veel meer bezig met die ene met puzzels gevulde doos dan met je omgeving.

AppEvent biedt iedere dag één app gemaakt door een Nederlandse of Belgische ontwikkelaar gratis aan. De kans is daarom groot dat Help Volty na donderdag 10 januari weer een prijskaartje heeft. Kijk daarom goed in de App Store of de actie nog geldt, voordat je het spel downloadt.

Downloaden: Help Volty (gratis, normaal €0,89, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 10:27
Categorie Games
Onderwerp appevent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.