Incredimail wordt Molto, nieuwe mail-app nu ook op iPhone

Molto (voorheen Incredimail) is een nieuwe gratis mailapp op iPhone. De app heeft een strak design, favoriete contacten en handige filters.

Molto e-mail iPhone IncredimailDe mailapp Incredimail voor iPad is niet meer. De applicatie gaat voortaan door onder de nieuwe naam Molto, al draagt hij nog wel het stempel ‘By Incredimail’. Belangrijker is dat de applicatie vanaf nu universeel is geworden. Na zijn introductie op de iPad kan je hem ook gebruiken op de iPhone. Het belangrijkste wapenfeit van de app is zijn overzicht. Iedereen kan de stabiele en modern vormgegeven applicatie bedienen.

Kaartenbak

De inbox van Molto toont de mailtjes in een soort kaarten, met maar liefst vier introductieregels van de mail, de afzender, het onderwerp en een profielfoto van de afzender. Bij e-mails van grote diensten zoals bijvoorbeeld Twitter en Tumblr laadt de applicatie automatisch al profielfoto’s in, maar je kan er zelf nog meer toevoegen door de applicatie te verbinden aan Facebook en/ of je adressenbestand op de iPhone. Die vragen stelt de app middels een paar pop-ups als je de app de eerste keer gebruikt, maar het staat je vrij om de verzoeken af te wijzen. Eveneens krijg je een pop-up bericht om pushberichten toe te staan.

Favoriete mailcontacten

Molto Incredimail favoriete mailcontactenMolto ziet er netjes uit en kan in haar eenvoudige bediening wel eens veel mensen aanspreken. Boven de inbox zie je een zoekbalk en met een tik op Inbox kan je schakelen tussen de mails die Molto filtert: persoonlijke mailtjes, mails van sociale netwerken en mails van diensten.

Met de ‘hamburgerknop’ linksboven bereik je het hoofdmenu waar Molto je ‘all stars’ onder de contacten laadt. Duurt een tijdje, maar als ze zijn berekend vind je daar je zes meest gemailde personen om meteen een mail naar te versturen. Daarna begint de sloot aan mappen die een mailapp dienst te hebben. Verzonden mails, gesterde mails, prullenbak en de mappen die je zelf hebt aangemaakt. In de instellingen voeg je meerdere accounts toe, wijzig je de handtekening van een mailadres (helaas niet verschillend per mailadres) en geeft je de optie om foto’s en links meteen door te kunnen mailen.

Uitstekende weergave en bediening

De weergave van e-mails is uitstekend in Molto. De mailtjes hebben een fraai gekleurd vak waarin het onderwerp staat en opgemaakte mails van bijvoorbeeld Tumblr en Twitter worden in goede layout én in te zoomen weergegeven. Er zijn snelknoppen voor het verplaatsen naar een map, beantwoorden, doorsturen en verwijderen. Met een extra knop markeer je als ongelezen, geeft je een mail een ster of print je hem. In de inbox zelf veeg je naar rechts om een mail te verwijderen – aan archiveren doet de app niet – en veeg je naar links om een selectie van e-mails te maken. Die je vervolgens kan verplaatsen, verwijderen of markeren.

Molto e-mail app inbox met foto's Molto mail-app met filters

De moeite waard

Op de iPad kregen we in het verleden e-mails niet altijd even snel door in Incredimail als in andere applicaties. We weten nog niet hoe Molto op langere termijn functioneert op dit aspect. Op andere vlakken is de applicatie al binnen. Er is ondersteuning voor Gmail, Yahoo, IMAP en POP-mailadressen, de app voelt stabiel en soepel en heeft een paar slimmigheden. Een schril contrast met de iPad-app die furore maakte door zijn Flipboard-achtige bladeren, maar evenwel de moeite waard om te proberen.

Downloaden: Molto (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 20:00
Categorie Productiviteit
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.