iMetal: gebruik je iPhone 3GS als metaaldetector

iMetal is een applicatie voor de iPhone 3GS waarmee je het toestel kunt gebruiken als metaaldetector. iMetal maakt gebruik van het ingebouwde kompas van de 3GS om verstoringen door metalen objecten in het magneetveld te detecteren.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

icon_BigMet de applicatie iMetal verander je je iPhone 3GS in een metaaldetector. iMetal maakt gebruik van het ingebouwde kompas van de 3GS om verstoringen door metalen objecten in het magneetveld te detecteren. Als er een metalen object in de buurt is, verandert het magnetische veld en iMetal geeft daar vervolgens melding van op het scherm. Je kalibreert de detector door te schudden met je 3GS in een ruimte waar geen metalen objecten in de buurt zijn. Zodra je bij een metalen object in de buurt komt slaan de meters aan de zijkant uit.

Wanneer je het object dicht genaderd bent gaat je 3GS trillen en klinkt er een signaal. Er zijn inmiddels al meerdere metaaldetectors in de App Store, bijvoorbeeld Magnetic Flux & Metal Detector (€0,79), Metal Detect (€0,79), Metal Detector (die ook al voor Android beschikbaar was, €0,79) en de Metal Detector Pro (gratis).

In het filmpje hieronder vind je een demonstratie van iMetal.

iMetal is verkrijgbaar in de App Store en kost 0,79 euro. Let op: werkt alleen op een iPhone 3GS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:24
Categorie Amusement
Onderwerp metaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.