Gratis op deze maandag: SkyGazer en SkyVoyager

Vandaag op deze maandag is het 40 jaar geleden dat Apollo 11 op de maan landde. Om dit feit te vieren zijn er twee applicaties vandaag gratis verkrijgbaar waarmee je de ruimte boven ons kunt verkennen. Het gaat om SkyGazer en SkyVoyager.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

stocktrek-images-the-triangulum-galaxyVandaag op deze maandag is het 40 jaar geleden dat Apollo 11 op de maan landde, hoe toepasselijk. Om dit feit te vieren zijn er twee applicaties vandaag gratis verkrijgbaar waarmee je de ruimte boven ons kunt verkennen. Het gaat om SkyGazer en SkyVoyager, beide van Carina Software. De eerste is eigenlijk de ‘lite’-variant van het volledige programma SkyVoyager.

Skygazer

SkyGazer is een makkelijk te gebruiken planetarium-programma gericht op de beginnende astronoom. SkyGazer bevat informatie over alle sterren die met het blote oog te zien zijn plus informatie over de 220 bekendste sterrenclusters en -stelsels. Ook is er alles te vinden over de verschillende planeten in ons zonnestelsel en die in andere zonnestelsels.

Je kunt zien hoe de nachtelijke hemel eruit ziet vanaf iedere plek op aarde, op ieder tijdstip, tot 100 jaar terug of vooruit. Verder bevat het honderden foto’s van verschillende NASA missies, de Hubble telescoop en van vooraanstaande astronomische fotografen.

SkyGazer is vandaag gratis verkrijgbaar in de App Store (normaal 2,39 euro)

SkyVoyager

Het hele pakket wat je bij SkyGazer krijgt zit ook in SkyVoyager, alleen dan nog een behoorlijk stuk uitgebreider. De database van SkyVoyager bevat informatie over 300.000 sterren en meer dan 30.000 zogeheten deep-sky objects. Het laat de maan en de planeten in detail zien, gebruikmakend van NASA’s missie-foto’s. Ander extraatje is dat je, als je een computer-controlled telescoop hebt, je deze kunt bedienen met behulp van SkyVoyager. Hiermee kun je je telesccop automatisch richten op het object wat je in je iPhone-scherm hebt staan.

Ook SkyVoyager is vandaag gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie kost normaal 11,99 euro, een aardige aanbieding dus! De desktopsoftware is vandaag verkrijgbaar voor 1 cent.

Tipgever: Pieter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:24
Categorie Onderwijs
Onderwerp apollo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.