Telegraaf-TV voor iPad toont videonieuws van de krant

Telegraaf-TV voor iPad is een gratis applicatie met de video's van Autovisie, DFT, Telegraaf en meer. Binnenkort ook met live uitzendingen.

De Telegraaf-TV iPadDe krant van wakker Nederland heeft een nieuwe app uitgebracht speciaal voor de iPad. Telegraaf-TV biedt alleen het videonieuws dat de krant ook publiceert op de website. Om die eens wat in de spotlight te plaatsen, natuurlijk. In de toekomst is er een grotere rol voor de applicatie weggelegd. Dan moet de app ook live uitzendingen aankunnen. Voorlopig is de applicatie simpel gehouden. Bovenin beeld zie je items geselecteerd op actualiteit, onderin kies je voor de bekende rubrieken van De Telegraaf.

De Telegraaf algemeen, Privé, Telesport, DFT (De Financiële Telegraaf), AutoVisie en Opmerkelijk. Op de laatste na zijn dat de bekende merken van de krant die je direct terugvindt in de app. Een druk op een rubriek opent een donker, semi-transparant paneel met de actuele video’s horizontaal naast elkaar. Op elke pagina scroll je door de video’s – hoe verder naar rechts, hoe minder actueel. De druk op de rubriek is de enige mogelijkheid om een bijschrift van het video-item te lezen. Je ziet er ook de tijdsduur van een video.

De Telegraaf TV hoofdmenu

Telegraaf-TV voor iPad is vooral een simpele applicatie. Je vindt er naast de video’s één frivoliteit, één optie die meer doet dan de app minimaal kon bieden. Dat is het emmertje linksboven in beeld waarmee je de achtergrondkleur van blauw naar donkergrijs verandert. Adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf,
Jan-Kees Emmer, stelt in een persbericht hoe serieus de app is voor de krant:

“Video wordt voor De Telegraaf een steeds belangrijker kanaal om de consument te bereiken met ons nieuws en actualiteiten. Met het uitbrengen van deze video app onderstrepen we het belang wat we aan nieuwe media hechten. De TV app geeft ons echter de mogelijkheid om de gebruikerservaring te optimaliseren en te experimenteren met nieuwe vormen van programmering.”

De Telegraaf-TV video met deelfunctie

Volgens productmanager online video Pieter van den Bergh is de app een probeersel om te kijken hoe de videocontent van de krant het beste kan worden aangeboden. “De app biedt bijvoorbeeld zeer goede mogelijkheden voor live-video, die we uitgebreid zullen gaan testen.” De krant heeft de app gebouwd op het Nederlandse Vinson-platform, waarmee in Duitsland en België al ervaring wordt opgedaan op hetzelfde vlak.

Zover is het dus nog niet. Voorlopig is De Telegraaf-TV vooral een overzichtelijke collectie van de video’s op de website, met een videospeler waarin je handig fragmenten kan selecteren, screenshots kan delen en makkelijk vooruit- en terugspoelt. Bekeek je de video’s van de Telegraaf al eerder op de iPad, dan is Telegraaf-TV er simpelweg een snellere manier voor.

Downloaden: Telegraaf-TV (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 10:53
Categorieën Amusement, Kiosk, Nederlandse apps
Onderwerp telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.