IMDb Trivia: uitgebreide filmquiz van bekende website

IMDb Trivia is een quiz-app van de gelijknamige website. Hierin strijd je om een zo'n hoog mogelijk puntenaantal door filmvragen goed te beantwoorden.

IMDb TriviaDe website IMDb heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht. IMDb Trivia schotelt je flink wat filmvragen voor, waar jij het juiste antwoord op moet geven. Hoe beter je dit doet, hoe beter je score zal zijn en hoe hoger je in de Game Center-ranglijsten zal staan. In de app kun je kiezen uit vijf verschillende categorieën, van bekende bioscoophits tot televisieseries.

Alle weetjes waar naar gevraagd wordt werden geput uit de website zijn Trivia-sectie, wat veruit de meest bezochte rubriek op de filmsite is. hier vind je interessante weetjes over films, zoals hoe een bepaalde acteur gecast werd of waarom een personage op een bepaalde datum jarig is. Een flinke bundel informatie die vervolgens de IMDb-app ook een stuk omvangrijker maakt dan concurrerende quiz-apps: er zit namelijk een flinke partij aan vraagstukken in. Tijdens de korte periode dat wij hem onder de loep namen kwamen we geen vraag twee keer tegen.

Je krijgt in de app vooral meerkeuzevragen voorgeschoteld. Hierin kan gevraagd worden naar de verschijningsdatum van een film, maar ook bijvoorbeeld welke acteur een rol in een bepaalde film vertolkte. Je kunt twee keer proberen het goede antwoord te geven voordat je een leven verliest en de vraag als fout wordt gemarkeerd. Hoe sneller je bent, hoe hoger het verdiende puntenaantal. Een leuke toevoeging is dat je na iedere beantwoorde vraag een weetje over de zojuist besproken acteur, regisseur of film voor je kiezen krijgt.

Je houdt je met IMDb Trivia niet maar alleen bezig met het beantwoorden van deze meerkeuzevragen. Af en toe moet je bepaalde films in de volgorde van verschijningsdatum zetten of films van een bepaalde acteur in een snel voorbij schietende stroom aan namen selecteren. Het zijn uitdagingen die de quiz aardig afwisselend houden,

IMDb Trivia is gratis te downloaden, maar dan krijg je alleen de Sneak Peek en Hollywood Hits quizpakketten. Wil je ook Family Movies, TV Favorites en Blockbuster Films spelen, dan moet je dezen voor 79 eurocent per stuk aanschaffen. Daarnaast wordt de app ondersteunt met advertenties onderin het scherm.

Downloaden: IMDb Trivia (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 15:57
Categorie Games
Onderwerpen film, imdb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.