Nieuwe Katamari-game donderdag in de App Store

Katamari Amore is de tweede Katamari-game die in de App Store verschijnt. Het spel moet vanaf aanstaande donderdag te downloaden zijn. Je duwt een kleine bal vooruit, die naarmate er meer aan kleeft steeds groter wordt.

Katamari AmoreI Love Katamari staat alweer sinds 2008 in de App Store. Het spel is een mobiele twist op de cultklassieker voor de Playstation 2, waarin je een balletje vooruitduwt om deze zo groter te maken. Namco heeft laten weten dat een tweede game in de serie, Katamari Amore, aanstaande donderdag in de App Store zal verschijnen. Spelers mogen 24 missies lang de bal laten rollen.

Met behulp van touch en bewegingscontrols duwen spelers een bal het level door. Alle objecten die kleiner dan de bal zelf zijn blijven plakken en maken hem op zijn beurt ook groter. Zo plakken er in het begin alleen paperclips en kleine stofjes aan vast, maar zul je na verloop van tijd hele gebouwen in je bal meesleuren. Hoe groter je bal voor het einde van de tijd wordt, hoe beter je scoort.

In Katamari Amore vind je vier spelmodi (Story, Time Attack, Exact Size Challenge en Eternal), die je ieder door een zestal aan levels heen helpen. Een van de levels is helemaal in het thema van Pac-Man, waarbij je de bekende gele happer door zijn donkere spelwerelden heenrolt om stipjes en spoken op te slokken.

Het spel verschijnt aanstaande donderdag in de App Store. Namco Bandai noemt het spel ‘freemium’, al lijkt het hier meer te gaan om een demo met in-app aankoop: wanneer je niet betaalt krijg je namelijk alleen de Time Attack-modus en een enkel level.

Katamari Amore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 16:24
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.