Taxi-app Uber laat de kosten nu delen

De taxi-app Uber voor iPhone heeft een nieuwe functie om de kosten van een taxi eerlijk te splitsen. Je vrienden hebben de app wel nodig.

Uber taxi-app kosten splitsenHet begon als de taxi-app waardoor je in de taxi wordt behandeld als de koning op de weg. Als een rijke zakenman met zijn eigen privé chauffeur. Maar inmiddels is het ook niet zo erg als je met meerdere personen een taxi oproept via de applicatie. In de laatste update biedt Uber de mogelijkheid om de kosten van een taxi met meerdere personen in de app eerlijk te delen, zodat je bijvoorbeeld na een pittige nacht geen hoofdbrekens meer hoeft te hebben over een rekensommetje.

Onder het mom ‘Rekenen is lastig, Uber niet’, vind je de nieuwe splitsfunctie onder de pijl omhoog naast de informatie van je chauffeur. Daar is de optie aanwezig en kan je vrienden selecteren die mogen meebetalen voor de rit. Het is niet alleen een rekentrucje, maar ook een manier van Uber om meer mensen de applicatie te laten downloaden. Vrienden hebben namelijk de app én een account nodig om te bevestigen dat de kosten gesplitst mogen worden. Dat maakt het misschien niet echt handiger dan ter plekke uitrekenen wat de rit nou kost.

Uber heeft de splitsfunctie nog niet doorgevoerd in de mobiele website en ook zijn er geen apps voor bijvoorbeeld Windows Phone. Dat kan vrienden uitsluiten om ze te laten meedoen met het delen. De optie zal nog niet voor iedereen welkom zijn dus.

Downloaden: Uber (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 10:45
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.