iLectric Piano: iPad-app laat je 41 digitale piano’s bespelen

IK Multimedia's nieuwe iPad-app iLectric Piano maak van je iPad een piano die het geluid van 41 piano's, vleugels of clavinetten kan produceren.

iLectric 2IK Multimedia’s nieuwe iPad-app iLectric Piano belooft van je iPad een digitale piano te maken. De app biedt je de bekende zwarte en witte toetsen onderin het scherm, die een ander geluid produceren als je de instellingen daarboven aanpast. iLectric Piano bevat geluiden van 41 digitale piano’s. Daarmee hoopt de app zich te specialiseren in de mogelijkheden van één type instrument, terwijl Apple’s GarageBand juist zoveel mogelijk instrumenten probeert te bevatten.

iLectric Piano werkt ook in combinatie met de iRig MIDI en iRig KEYS, die je kunt gebruiken om de iPad op een een digitaal instrument aan te sluiten. Hierdoor kun je de iPad-app gebruiken als versterker terwijl je bijvoorbeeld op een keyboard speelt.

iLectricDe app heeft wel een fiks prijskaartje: voor de aanschaf van iLectric Piano ben je in eerste instantie €17,99 kwijt. Voor dat bedrag heb je toegang tot 19 van de pianogeluiden. Wil je de overige 22 instrumenten gebruiken, dan moet je nog eens €7,99 binnen de app betalen.

Er zijn aardig wat muziek-apps voor de iPad verkrijgbaar. IK Multimedia heeft over de jaren heen al een aardige naam voor zichzelf gemaakt door instrumenten en bijbehorende apps uit te brengen die op de iPad werken. Eerder bracht het bedrijf de iPad-app iGrand Piano uit, die geluiden van klassieke piano’s bevat.

Downloaden: iLectric Piano (€17,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 13:06
Categorie Muziek
Onderwerpen ik multimedia, piano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.