iDonkeyKong: beter goed gestolen…

In de App Store is nu iDonkey Kong te vinden: het lijkt op een game van Nintendo, maar blijkt geript door een Franse ontwikkelaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

idonkeykongGoed nieuws: Nintendo heeft z’n eerste iPhone-game uitgebracht in de App Store. Het is de klassieker Donkey Kong en kost maar €0,79. Tenminste, zo lijkt het. Want de game is niet gemaakt door Nintendo zelf, maar door de Franse ontwikkelaar VeryGames. Het blijkt om een redelijk goed geslaagde port van de originele Donkey Kong te gaan, waarvan de controls iets minder goed zijn gelukt.

Macenstein kwam niet verder dan level 2 en ergerde zich aan het slechte design. De audio van de originele game ontbreekt eveneens. Dat deze game, die overduidelijk niet door Nintendo zelf is gemaakt, is goedgekeurd door Apple roept opnieuw vragen op over het goedkeuringsproces. Zat er iemand te slapen? Of voldeed deze toevallig aan de checklist?

De instructies in de game zijn in het Frans. Het gaat om het bekende recept: Mario’s geliefde is gekidnapt door een gorilla en jij moet haar zien te redden. De kans is groot dat iDonkey Kong toch weer uit de App Store wordt gehaald als Apple de fout inziet, dus mocht je geïnteresseerd zijn: snel in actie komen.

Installeren: iDonkey Kong (€0,79)
Via: Macenstein

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:37
Categorie Games
Onderwerpen mario, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.