ICE Lite en ICE Premium: nuttig voor hulpverleners

ICE is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je gegevens kunt vastleggen die mensen in een noodgeval moeten weten, zoals informatie over je

ice liteICE staat voor In Case of Emercengy. Je kunt het gebruiken in het adresboek op je mobiele telefoon, om te zorgen dat de hulpverlening weet wie er gebeld moet worden, als je bij een ongeval betrokken raakt (in Nederland wordt daarvoor ook wel SOS gebruikt). Je hebt er geen speciale applicatie voor nodig maar wat zou het iPhone-platform zijn, als er geen speciale app voor te krijgen was? ICE dus.

ICE Lite is een applicatie waar je gegevens van je ICE-contact in kwijt kunt: de persoon die de politie of andere hulpverleners moeten bellen als jij na een ongelukje niet meer aanspreekbaar bent. Je kunt er ook de gegevens van je huisarts, apotheek en favoriete ziekenhuis in kwijt.

ice liteHet is wel aan te bevelen om de applicatie op het eerste scherm van de iPhone te zetten, zodat de hulpverleners niet door 100 icoontjes hoeven bladeren. De betaalde applicatie ICE Premium (€0,79) heeft ook nog schermen voor allergieën en medicijnen die je gebruikt. Nuttig? Bij CNET denken ze dat een hulpverlener toch eerst in je adresboek gaat kijken, ook al staat er een mooi rood icoontje met een kruis op je desktop. Maar kwaad kan het ook niet.

Op het eerste scherm kun je naam, adres en telefoonnummer kwijt, plus je lengte en gewicht. Het tweede scherm bevat de al genoemde gegevens: belangrijke contactpersoon, dokter, apotheek en ziekenhuis. In de App Store is al een andere applicatie aanwezig waarmee je dezelfde gegevens kunt vastleggen. Die heet heel toevallig ook ICE en kost ook €0,79. Eigenlijk nog handiger is de applicatie Sport ICE (€0,79) die niet alleen eerste hulpinformatie bevat, maar tegelijk als een soort knipperend fietslampje/hardlooplampje te gebruiken is.

Installeren: ICE Lite (gratis) en ICE Premium (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2009, 0:32
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.